Főoldal » Pánik a sertéspestis miatt! Bulgária több mint 130 kilométeres kerítést épít a román határra!
Külföld

Pánik a sertéspestis miatt! Bulgária több mint 130 kilométeres kerítést épít a román határra!

Bulgária a napokban befejezi annak a 133 kilométeres kerítésének a megépítését, amelyet a bolgár-román határon állít fel. A kerítés azért építik meg, hogy megakadályozzák az afrikai sertéspestis vírusával (ASP) megfertőződött román vaddisznók bejutását Bulgáriába.

Már több mint 101 kilométert megépítettek Bulgáriában abból a 133 kilométer hosszú kerítésből, amely várhatóan a napokban készül el a bolgár-román határon – írja a business-review.eu. A kerítés azzal a céllal jön létre, hogy megakadályozza az afrikai sertéspestis vírusának terjedését, amelyet a Romániából érkező vaddisznók terjeszthetnek. A kerítés megépítésén kivül a bolgár kormány intenzívebbé tette a határellenőrzéseket, valamint létrehozott egy 10 kilométeres védelmi területet a román határ közelében élő sertéstenyésztők körzetében. Egyes információk szerint a romániai határátkelőhelyeken jármű-fertőtlenítő létesítményeket is telepítettek a bolgárok, illetve folyamatosan ellenőrzik a Bulgáriába belépő gépjárműveket, és ha sertéshúsból készült terméket találnak, azonnal elkobozzák.

A román Országos Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Hatóság adatai szerint a sertéspestises fertőzések száma elérte a 677-et az országban, és 132 településen észlelték a vírus kitörését. Az alábbi megyék érintettek: Satu Mare, Bihor, Salaj, Tulcea, Braila, Constanta, Ialomita és Galati.

A hatóságok szerint a sertéspestis semmilyen módon nem veszélyezteti az embereket, ugyanakkor komoly társadalmi és gazdasági hatása lehet. A fertőzött sertéseknek ugyanis 100 százalékos a halálozási aránya, jelenleg ugyanis nem áll rendelkezésre kezelés vagy oltóanyag az ASP ellen. A betegség megelőzésének egyetlen módja a gazdaságok magas szintű biológiai biztonságának fenntartása, a lehetséges kitörések gyors és hatékony kezelése az állatok mozgásának, illetve a sertéshús termékek szállításának korlátozása, valamint az esetlegesen fertőzött állatok elpusztítása.

Forrás: agrarszektor.hu

Hasonló hírek

Tömeges tragédia történt a mekkai zarándoklaton, kétszáz felett az áldozatok száma

info

Az Európai Parlament a legutóbbi határozatával, kimondta a halálos ítéletet az európai őslakosságra!

Géza

Elloptak egy fél hidat Oroszországban – videó

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------