Hirmagazin.eu
Főoldal » Pangea 2017 (+videók)
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Pangea 2017 (+videók)

A Rendőrségi Igazgatási Központban az együttműködő szervek közös sajtótájékoztatót tartottak 2017. szeptember 27-én a X. Pangea akció magyarországi eredményeiről. (ORFK Kommunikációs Szolgálat, 2017. 09. 27., szerda)

A tájékoztatón az Országos Rendőr-főkapitányság és a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság képviselői mellett a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet, valamint a Pécsi Tudományegyetem munkatársai számoltak be a nemzeti összefogás keretében közösen elért eredményekről.

A sajtótájékoztató szakmai anyaga itt olvasható:

PANGEA SK_ORFK-NAV-HENT-OGYEI_0927_final

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságon folyamatban lévő nyomozásról szóló közleményt itt olvashatják:

Több ezer doboz teljesítményfokozót és közel 50 Millió Forint készpénzt foglalt le a rendőrség

A X. Pangea nemzetközi razzia eredményeként indult büntetőeljárás a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságon hét gyanúsítottal szemben.

Az összehangolt rendőri intézkedésekkel, az érintett hatóságok szorosabb együttműködésével, valamint a központi szervek szakmai támogatásával 2017 szeptemberében lezajlott X. PANGEA nemzetközi akció, amelynek célja a hamis, engedély nélküli gyógyszerek forgalmazásának megelőzése, valamint az ezzel kapcsolatos bűncselekmények elkövetőinek felkutatása és azonosítása.

A nemzetközi razzia eredményeként a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztály üzletszerűen, bűnszövetségben elkövetett teljesítményfokozó szerrel visszaélés bűntett, valamint bűnszövetségben elkövetett egészségügyi termék hamisítása bűntett és kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.

A Felderítő Osztály munkatársai által beszerzett információk alapján 2017. szeptember 12-én Debrecenben, Berettyóújfaluban, Földesen és Budapesten hat gyanúsítottat fogtak el a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei és a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Cívis Közterületi Támogató Alosztály munkatársai. Két budapesti, egy berettyóújfalui és egy debreceni gyanúsítottnak a bíróság 2017. szeptember 14-én elrendelte előzetes letartóztatását.

A rendőrök 15 helyszínen, többek között debreceni, berettyóújfalui, budapesti lakásokban, illetve edzőtermekben tartottak házkutatásokat, amelynek eredményeként több ezer doboz teljesítményfokozó szert, illetve nem engedélyezett egészségügyi terméket, közel 50 millió forintot valamint több millió forint értékű valutát és nagy értékű személygépkocsikat foglaltak le.

A nyomozás adatai szerint a 42 éves Sz. Zsolt, a 38 éves B. Kornél, a 37 éves P. Tamás, és a 32 éves M. Dénes rendszeresen tiltott teljesítményfokozó szereket, valamint Magyarországon nem engedélyezett egészségügyi termékeket árult az ország több városában.

A rendőrök elfogták a 63 éves L. Andrást is, aki a megalapozott gyanú szerint P. Tamás megbízásából adott el a tiltott szerekből, illetve segítséget nyújtott a bűncselekmény elkövetésében.

A nyomozók a bűncselekménnyel összefüggésbe hozták a 32 éves budapesti A. Krisztián is, aki a gyanú szerint szintén teljesítményfokozó szerekkel kereskedett, azonban a nála tartott házkutatás során közel 3 kilogramm marihuánát is találtak. Vele szemben teljesítményfokozó szerrel visszaélés, egészségügyi termék hamisítása és kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

 

A 27 éves N. Endre, aki önként adta fel magát a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságon, megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy Romániában rendszeresen gyártott tiltott teljesítményfokozó szereket és Magyarországon nem engedélyezett egészségügyi terméket, amelyeket eladott P. Tamásnak azzal a céllal, hogy ő azokat Magyarországon fogyasztóknak és terjesztőknek eladja. A bíróság 2017. szeptember 15-én elrendelte az ő előzetes letartóztatását is.

Forrás: police.hu

 

Hasonló hírek

Tűz volt egy XIII. kerületi társasházban, egy embert kórházba kellett szállítani

Géza

A SUN Fesztivál huszonnégy résztvevője ellen indult büntetőeljárás

Edit

Láthatatlan műanyaggal egymilliárdot keresett a bűnszervezet

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------