Image default
Tudástár - minden érdekesség

Palackba zárt üzenet íróját keresik 50 év után

Egy 13 éves kisfiú által, ötven évvel ezelőtt vízre bocsátott üzenetre bukkant egy ausztrál férfi és kisfia az Eyre félszigeten. Jelenleg a brit származású feladó kiléte után kutatnak.


How incredible is this?! They found a message in a bottle! 💌🍾

Paul Elliott & his son Jyah found a 50-year-old message in a bottle fishing near Elliston on Talia Beach🎣

“I thought when Jyah first came over with it, it was a hoax!”, he told Ali Clarke this morning 🙌

To preserve the note they decided to break the bottle & they discovered that the note was nearly 50-years-old and was written by a then 13-year-old Paul Gilmore who was on his way to to Melbourne from England on the Fairstar Sitmar Line.

The TSS Fairstar Sitmar Line was the ship that brought many immigrants to Australia in the late 1960s – including ‘ten pound Poms’. Jyah is going to now write to Paul in the hope that he can contact the man who would now be 63 years of age.


Milyen hihetetlen ez?! Azt egy üzenetet egy palackban! 💌🍾

Paul Elliott és a fia, Jyah talált egy 50 éves üzenetet egy üveget a Elliston közelében Talia Beach-en 🎣

” Azt hittem, amikor a Jyah először jött vele, az egy átverés volt!”, elmondta Ali Clarke-nak ma reggel 🙌

Hogy megőrizze a cetlit, úgy döntöttek, hogy eltörik az üveget, és rájöttek, hogy a levél közel 50 éves, és egy 13 éves Paul Gilmore írta, aki úton volt Melbourne-be Angliából a Fairstar Sitmar vonalon.

A TSS Fairstar Sitmar Line volt az a hajó, amely sok bevándorlót szállított a 1960-as évek végén.

Jyah most fog írni Paul-nak abban a reményben, hogy kapcsolatba lép azzal az emberrel, aki most 63 éves lesz.Paul Elliot és kisfia, Jyah horgászás közben bukkant a 13 éves kisfiú palackba zárt üzenetére a Eyre félsziget nyugati partján, írja a The Guardian.

Eliot elmondása szerint jelenleg keresik a levél íróját, Paul Gilmort, aki a levélben úgy aposztrofálta magát, mint egy 13 éves  brit kisfiú, aki épp a Fairstar hajó fedélzetén utazik a dél-ausztrál parton lévő Fremantletól Melbourne-ig. Ez a hajó több brit emigránst is szállított Ausztráliába az 1960-as években.

A kézzel írott, 1969. novemberi levél egy Sitmar Line vállalat nevével  fémjelzett papírra volt feljegyezve. A levélben a kisfiú arra kéri a megtalálót, hogy egy melbourne-i  címre küldjön egy válaszlevelet.

David Griffin óceánkutató elmondása szerint a palack  50 éven keresztül nem maradhatott a déli parton, hiszen az óceán folyamatos mozgásban van. A kutató szerint a palack éveken át eltemetve heverhetett a parton, és egy vihar indíthatta ismét útjára.

Tavaly egy ausztrál nő megtalálta az eddigi legrégebbi, 132 éves palackba zárt üzenetet a Wedge-sziget közelében lévő dűnéknél. A belsejében egy német nyelvű levelet találtak, melyet 1886. június 12-én kelteztek, és amelyet a nyugat-ausztrál múzeum hitelesített.

hirado

 

Hasonló hírek

A számítógépeden egy helyen láthatod majd a hiányzásokat, a jegyeidet, az órarendedet!

info

Gyorsan fogynak a Föld erőforrásai

info

Nyolc éve nincs magyarázat erre a rejtélyes videóra

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------