Image default
Életmód hírek

Óvatosan a farsangi arcfestéssel! Veszélyes is lehet!

Itt a farsang, és a gyerekek körében nagyon népszerű móka az arcfestés. Egy ilyen sminket néha egyszerűbb és olcsóbb is elkészíteni, mint egy komolyabb jelmezt. Érdemes azonban vigyázni vele, mert, ha nem jó alapanyagot használunk veszélyes is lehet.

A gyerekek imádják magukat festeni, ám el kellene kerülni, hogy felnőtteknek való kozmetikumot használjanak a farsangi bulira készülve, amint épp Pókembernek, vagy a legújabb Disney-hősnek pingálják magukat.  A felnőttek sminkkészlete ugyanis allergiát okozhatnak a gyerekeknél, sőt szembe kerülve egy rúzs, akár komoly fertőzést is okozhat. Viszont kapható kifejezetten gyerekeknek szánt, természetes anyagokból készült kozmetikum, amit bátran használhat mindenki.

Óvatosan a farsangi arcfestéssel! Veszélyes is lehet!
FOTO: PIXABAY

Már az ovisok is jól ismerik a lemosható arcfestő krétát. Ők is nekiállhatnak az arcfestésnek, de az anyukák, óvó nénik keze ügyesebb, ha oroszlánt vagy pillangót kell megfesteni. Szerencsére lehet kapni arcfestő sablonokat is, ezek nagy segítséget jelentenek a rajztehetséggel kevésbé megáldott anyukáknak.

Óvatosan a farsangi arcfestéssel! Veszélyes is lehet! 1
FOTO: PIXABAY

Készítsünk házi arcfestéket!

Mivel a gyerek bőréről van szó a legfontosabb a körültekintő vásárlás, de a legolcsóbb megoldás, ha a konyhában nézünk körül.

Íme egy remek bőrbarát kence:

  • 2 teáskanál kukoricakeményítő,
  • 2 teáskanál testápoló, vagy arckrém
  • 1 teáskanál víz,
  • pár csepp ételfesték

Arra is ügyeljünk, ha lemostuk a festéket, mindenképpen kenjük be a gyerek arcát neki való krémmel, hogy ne száradjon ki.

Forrás: Ripost

 

Hasonló hírek

A Titanic utolsó túlélője halála előtt megosztotta bölcsességét a világgal

Mazsi

Felhívás! Ha bármilyen szívgyógyszert, vízhajtót szed, magas a vérnyomása vagy elmúlott 65 éves, akkor erről tudnia kell!

Mazsi

A betegségek oka a konfliktus?

info