Hirmagazin.eu
Főoldal » Ötven, menedékkérőket szállító busz indult el Belgrádból a magyar határ felé
Külföld

Ötven, menedékkérőket szállító busz indult el Belgrádból a magyar határ felé

forrás: MTI

Közel kétezer-ötszáz ember, döntő részben menedékkérő indult útnak csütörtökön mintegy ötven busszal Belgrádból északi irányba, a magyar határ felé – közölte az AFP hírügynökséggel a belgrádi buszpályaudvar egyik névtelenül nyilatkozó illetékese.

Azt mondta, hogy a buszok Szabadka és Magyarkanizsa felé indultak, és utasaik 10-15 százaléka szerbek, a többiek pedig migránsok voltak. Az első busz hajnali 3.50-kor, az utolsó pedig 20.30-kor indult el.

A pályaudvari illetékes szerint hétfő óta átlagosan naponta ennyi migráns indulását regisztrálják a belgrádi buszállomáson.

Branislav Bugarsko, a vajdasági kormány regionális együttműködésért és önkormányzatokért felelős titkára (minisztere) csütörtökön felkereste az augusztus 12-én megnyitott magyarkanizsai befogadóközpontot, amelyen eddig migránsok ezrei mentek át.

Azt mondta, hogy Szabadka és Magyarkanizsa eddig mintegy 30 tonna humanitárius segélyt kapott, és a tartományi szervek folytatják a segélyezésüket az áthaladó, és az Európai Unióba tartó migránsok áradata miatt.

Bugarszki hangsúlyozta, hogy Vajdaságnak és Szerbiának segítenie kell a tragikus helyzetbe került embereknek, hogy érvényesíteni tudják alapvető emberi jogaikat és kielégíteni alapvető szükségleteiket – olvasható a vajdasági kormány által kiadott közleményben.

 

Hasonló hírek

Horrorolimpia, emberi testrészeket találtak a strandon Rióban

Mazsi

Csak addig szabad az út a migránsok előtt, amíg Berlin fogadja őket

info

Nigel Farage: Angela Merkel kérjen bocsánatot Európától! Oszd meg!

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------