Hirmagazin.eu
Főoldal » Otthon Melege Program: szerdától konvektorcserére lehet pályázni – videó
Gazdaság

Otthon Melege Program: szerdától konvektorcserére lehet pályázni – videó

Szerdától a gázkonvektorok cseréjére és teljes fűtési rendszerek felújítására lehet pályázni.

Összesen kétmilliárdot szán erre az állam, a költségek 60 százaléka lehet a támogatás. A korábbi tapasztalatok szerint vélhetően nagy lesz a roham, délelőtt 10 órától az interneten lehet jelentkezni – tájékoztatott az M1 Híradója.

Magyarországon csaknem 3 millió konvektort használnak lakások és családi házak fűtésére, ám ezek túlnyomó többsége 20 évnél is idősebb és sokat fogyaszt. Szerdától viszont újra lehet pályázni konvektorcserére az Otthon Melege Program keretében.

A kérelmeket szerda reggel 10 órától, ügyfélkapun keresztül lehet benyújtani. A kiírás szerint nemcsak egy berendezés, hanem a teljes fűtési rendszer korszerűsítésére is lehet igényelni támogatást. A költségek 60 százaléka számolható el, maximum 750 ezer forintot lehet kapni. Újdonság, hogy mostantól az önkormányzati lakások bérlői is jelentkezhetnek, illetve csökken az adminisztráció.

Nem kell például adás-vételi szerződéssel igazolni, hogy a pályázó tulajdonában van az ingatlan, elég a lakcímkártya másolatát csatolni. És könnyebbség az is, hogy a kivitelezővel nem kell előszerződést kötni, csupán árajánlatot kérni tőle.

Támogatást csak a legszigorúbb, „A” energetikai osztályba tartozó berendezésekre lehet kapni. A készülékek átlagosan 150 ezer forintba kerülnek, amelyek összege a tervezéssel, az engedélyeztetéssel és a munkadíjjal együtt elszámolható. Így a rendelkezésre álló 2 milliárd forintból csaknem 15 ezer háztartás kaphat támogatást.

Szakértők szerint egy jó cserével akár havi 10 ezer forintot is lehet spórolni a fűtésszámlán.

mti

Hasonló hírek

Rejtőzködő pluszbevételek – 29 Millió forint pluszbevétel 2 hónap alatt

Géza

Varga Mihály: előrébb tart az ország

info

Mikola: az OECD talán eddigi legjobb jelentést adta ki Magyarországról

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------