Image default
Gazdaság

Otthon Melege Program: szerdától konvektorcserére lehet pályázni – videó

Szerdától a gázkonvektorok cseréjére és teljes fűtési rendszerek felújítására lehet pályázni.

Összesen kétmilliárdot szán erre az állam, a költségek 60 százaléka lehet a támogatás. A korábbi tapasztalatok szerint vélhetően nagy lesz a roham, délelőtt 10 órától az interneten lehet jelentkezni – tájékoztatott az M1 Híradója.

Magyarországon csaknem 3 millió konvektort használnak lakások és családi házak fűtésére, ám ezek túlnyomó többsége 20 évnél is idősebb és sokat fogyaszt. Szerdától viszont újra lehet pályázni konvektorcserére az Otthon Melege Program keretében.

A kérelmeket szerda reggel 10 órától, ügyfélkapun keresztül lehet benyújtani. A kiírás szerint nemcsak egy berendezés, hanem a teljes fűtési rendszer korszerűsítésére is lehet igényelni támogatást. A költségek 60 százaléka számolható el, maximum 750 ezer forintot lehet kapni. Újdonság, hogy mostantól az önkormányzati lakások bérlői is jelentkezhetnek, illetve csökken az adminisztráció.

Nem kell például adás-vételi szerződéssel igazolni, hogy a pályázó tulajdonában van az ingatlan, elég a lakcímkártya másolatát csatolni. És könnyebbség az is, hogy a kivitelezővel nem kell előszerződést kötni, csupán árajánlatot kérni tőle.

Támogatást csak a legszigorúbb, „A” energetikai osztályba tartozó berendezésekre lehet kapni. A készülékek átlagosan 150 ezer forintba kerülnek, amelyek összege a tervezéssel, az engedélyeztetéssel és a munkadíjjal együtt elszámolható. Így a rendelkezésre álló 2 milliárd forintból csaknem 15 ezer háztartás kaphat támogatást.

Szakértők szerint egy jó cserével akár havi 10 ezer forintot is lehet spórolni a fűtésszámlán.

mti

Hasonló hírek

Orbán Viktor Miniszterelnökünk az Audi igazgatótanácsának elnökével tárgyalt

Géza

Erősödött a vállalkozások és a felsőoktatás k+f tevékenysége

Géza

Egy kivételével emelkedtek a vezető részvények árfolyamai a héten

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------