Hirmagazin.eu
Főoldal » Osztrák hadgyakorlat kezdődött a szlovén határ közelében
Külföld

Osztrák hadgyakorlat kezdődött a szlovén határ közelében

Hadgyakorlatot kezdett kedd reggel több száz osztrák katona és rendőr a szlovén határ közelében a menekültek elleni védekezésre való felkészülés jegyében.

Osztrák hadgyakorlat. A kép illsztráció. Kép: APF

Heinz-Christian Strache osztrák alkancellár a Bild című újságnak korábban azt mondta: a hadgyakorlattal azt akarják egyértelműen jelezni, hogy még egyszer nem fog előfordulni olyan helyzet, mint 2015-ben, a menekültválság csúcspontján, amikor emberek ellenőrzés nélkül haladhattak át a határokon. Herbert Kickl belügyminiszter pedig arról beszélt a spielfeldi hadgyakorlat kezdetére összegyűlt újságíróknak, hogy az az ország, amely nem képes a határait megvédeni, elveszti a szavahihetőségét.

Új határvédő alakulatot tesztelnek az osztrákok

Az osztrák hatóságok korábbi tájékoztatása szerint az 500 rendőr és 200 katona részvételével tartandó hadgyakorlaton azt fogják gyakorolni, hogyan lehet megállítani egy nagy csoport illegális bevándorlót. A gyakorlaton első ízben vetik be a Puma elnevezésű, új osztrák határvédő alakulatot. Szlovénia jelezte: nem értenek egyet az osztrák hadgyakorlat üzenetével.

Július 1-jén hat hónapra Ausztria veszi át az Európai Unió soros elnökségét, amelynek egyik központi kérdéseként fogják kezelni az illegális bevándorlást. Az osztrák kormány mielőbb változást szeretne előidézni az európai migrációs- és bevándorlási politikában. Felvetette például, hogy a balkáni államokban hozzanak létre olyan központokat, amelyek az unióban elutasított, de származási országaik által vissza nem fogadott menedékkérőket fogadnák be.

Ausztria a CSU mellett

A migráció kérdései körül a német kormánykoalícióban kirobbant vitában Ausztria a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) pártját fogja, amely szerint akár egyoldalúan, nemzeti hatáskörben is lehetne dönteni arról, hogy milyen feltételek mellett tagadhatják meg a belépést az EU-ban már regisztrált, de Németországba beutazni szándékozó menedékkérőktől a német határ ellenőrzött (bajor-osztrák) szakaszán.

Angela Merkel német kancellár szerint viszont csak az érintett országokkal együttműködésben, két- vagy többoldalú megállapodások alapján lehetne lépni ezekben az ügyekben. A CSU július 1-jéig adott időt Merkelnek arra, hogy “európai megoldást” találjon a menekültügy körüli viták rendezésére.

Forrás: MTI

Hasonló hírek

Soros György miatt perelnek a jogvédők!

Géza

A fogvatartott gyerekek megkínzásával vádolják az iraki hatóságokat

Géza

Már a Louvre-t nyaldossa a víz

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------