Hirmagazin.eu
Főoldal » Osztrák diák nyerhet pert a Facebook ellen! Több ezren követhetik a példáját!
Külföld

Osztrák diák nyerhet pert a Facebook ellen! Több ezren követhetik a példáját!

A jog­hall­gató sze­rint ugyanis a Fa­ce­book ír le­ány­vál­la­lata tör­vény­te­le­nül adja át az eu­ró­pai fel­hasz­ná­lók sze­mé­lyes ada­tait az ame­ri­kai Nem­zet­biz­ton­sági Ügy­nök­ség­nek.

A Max Schrems osztrák joghallgató kontra Facebook perben az Európai Unió Bírósága korábban a diák javára ítélkezett: a bírói fórum kimondta, hogy az Európai Unió és az Egyesült Államok közötti adatvédelmi egyezmény érvénytelen, mert az nem védi megfelelően az európai internetes felhasználókat.

A diák szerint arról van szó, hogy az ír központú Facebook egyszerűen nem kér hozzájárulást a magánadataink „sokoldalú” felhasználásához, szó nélkül átadja a felhasználók képeit, videóit, közösségi tevékenységének információit az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökségnek.

Az, hogy egyenként adatvédelmi pert indítanak a felhasználók, nemcsak jogi, hanem az egyetlen ésszerű módja annak, hogy több ezren megvédjék a magánéletüket

– mondta Max a Reuters-nek, aki 25.000 támogatójával együtt fejenként 500 euró kártérítést követel a Facebooktól. A joghallgató ügyét most már osztrák Legfelsőbb Bíróság vizsgálja.

Osztrák diák nyerhet pert a Facebook ellen! Több ezren követhetik a példáját

(Fotó: 123RF)

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

A rendőrökre is rátámadtak a migránsok Leszbosz szigetén

Mazsi

Sokkal rosszabb a helyzet, mint bárki gondolná – Döbbenetes állítás: ez zajlik valójában Vuhanban, a koronavírus epicentrumában?

Géza

Karnyújtásnyira a Brexit-megállapodás?

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!