Hirmagazin.eu
Főoldal » Oszter Sándornál betelt a pohár: egy vagyont költött a tóra, mégis bíróság elé hurcolják
Bulvár

Oszter Sándornál betelt a pohár: egy vagyont költött a tóra, mégis bíróság elé hurcolják

Diósjenő — Rengeteg pénzt és energiát ölt azon tavába Oszter Sándor (70), amely miatt a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznek hamarosan bíróság elé kell állnia.

 

A Blikk meglátogatta az otthonában Rózsa Sándor egykori megformálóját, és megnézte, mi a helyzet a rettegett tóval. Néhány falubeli ugyanis még ma is attól tart, hogy a vadászkastély mögött kialakított vízfelület miatt az esős időszakban vagy olvadáskor elönti az ár a házaikat. Először másfél éve indult nyomozás Oszter ellen környezetkárosítás miatt, de egy igazságügyi szakértő megállapította, hogy nem tett kárt semmiben.

– Természetbarát vagyok és a rend híve. Három mérnöknek fizettem, hogy megfeleljen a tó a vizes élőhelyek feltételeinek. Ide is költöztek szürke gémek, vadlibák, vadkacsák, kócsagok, a vízben békák, siklók, halak sokasága él. Nemsokára visszatér a fekete gólyánk is – mesélte a színész, aki napi húsz kiló eleséget ad a tavi állatoknak, és eredetileg azt akarta, hogy gyerekek tanulmányozhassák nála a vízi világot.

A művész rengeteget költött arra, hogy a tavaly beomlott zsilipet rendbe hozzák / Foto: Fuszek Gábor

De miért háborognak most a helyiek, amikor 18 éve a közelben két tó is megjelent, amelyeknek azóta sincs vízügyi engedélye?

– Azokkal senki sem foglalkozik, igaz, nem is Oszternek hívják azt, akié. Többször volt nálam a katasztrófavédelem, egyik emberük mondta, ne törődjek az irigységgel, a rosszindulattal, csak csináljam szívvel-lélekkel, ami a tervben le van írva – mondta a színész, akit az ügyészségen jelentettek fel. – A falugyűlésen ordították, hogy hat méter magas vízoszlop zúdul a házaikra, miattam iszaposodott el a diósjenői tó, amit húsz éve nem kotortak. Gondolták, majd én megcsináltatom azt is… Eddig jócskán kellett büntetést is fizetnem, egy vagyonba került nekem a tó!

Oszter ellen jelenleg veszélyeztetés miatt folyik közigazgatási per. A katasztrófavédelem többször kiszállt már ellenőrizni a tó biztonságát, míg a színész állítja, amiatt senkinek sem kell félnie.

Oszter Sándort bosszantja a tó körüli hercehurca / Foto: Fuszek Gábor

– Azt beszélik, eltereltem a jenői patakot, pedig az nem is erre folyik, hanem az Óhegyen. Itt csak egy időszakos átfolyás csordogál! Jegyzőkönyv van arról, hogy a tavam alsó zsilipje rendben van. A felsővel tavaly akkora cirkuszt csináltak, mintha valami ipari katasztrófa történt volna, mert rosszul próbálták le, még nem volt kész a betonlábazata a fagy miatt. Azóta – újabb nagy kiadással – több tonna agyagot, sziklát, gyeprácsot hozattam a teljes biztonság miatt. Itt a szakvélemény, hogy rendben van, túl vagyok ezen is! – jelentette ki Oszter, akit ugyan bosszant a hercehurca, de hiszi, számára kedvező ítélet születik. Már az újabb tervein dolgozik: lótuszvirágokat nevel, hogy a tóra telepíthesse azokat.

Marad vagy betemetik

Független ingatlanszakértő szerint, ha minden mérés és engedély rendben van, a tó maradhat.

– Ha viszont kedvezőtlen határozat születik, be kell temettetnie a tavait, amelynek a sokmilliós költsége is őt terheli – mondta egy szakértő.

Forrás: Blikk

Hasonló hírek

Elájultok, ha ezt megtudjátok! Ennyit kér el Majka egy fellépésért, és mutatjuk, hogy ki mennyiért lép fel! Oszd meg!

Géza

Belebukott egy dubaji ingatlanüzletbe Galambos Lajcsi, de nem bánja..

Géza

Őszintén beszélt a válásáról Noszály Sándor

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!