Hirmagazin.eu
Főoldal » Oszter elajándékozta nyergét és a vezérkolompját
Kultúra

Oszter elajándékozta nyergét és a vezérkolompját

hirmagazin_2015-08-04_143429

Természetes, hogy Rózsa Sándor egykori alakítója, Oszter Sándor részt vett az ásotthalmi Rózsa Ferenc Fesztiválon, ahol azt is elárulta, mivel gazdagította a betyárról elnevezett Élményház gyűjteményét.

hirmagazin_2015-08-04_143811Oszter Sándor több tárgyat is ajándékozott már a Rózsa Sándor Élményháznak, például a nyergét, az „elrabolt” szürkemarhák 10 kg-os bronzból öntött vezérkolompját, a tőrét, a csikóbőrből varrott bicskatartóját. Néhány más tárgyat a kondorosi csárdába küldött, ahol szintén található egy múzeum Rózsa Sándor emlékére, éppen abban az épületben, ahol a hagyomány szerint a betyár a kémény kürtőjén keresztül menekült el üldözői elöl.

A színész azt is elárulta a szegedma.hu-nak, hogy filmet forgat a magyarok kalandozásairól a keleti sztyeppéken, a magyarok bejöveteléről a Kárpát-medencébe László Gyula kettőshonfoglalás elmélete alapján. Szerinte sokkal jobban meg kellene jelennie a magyar történelemnek a filmalkotásokban, “mert a régi filmek helyett inkább újakat szeretne látni a fiatalság. Nem véletlen, hogy a híres legendákat sokszor, sokféleképpen dolgozták fel, gondoljunk csak a Robin Hoodra, vagy a Monte Cristo grófjára.”

hirmagazin_2015-08-04_141434

Forrás: mixonline; Kép: Google, illusztráció;
Korrektúra: www.hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Állva tapsolt a zsűri a Got Talent nyertes műsora után

info

A filmakadémiát ötven évvel ezelőtt Gregory Peck vezette ki a válságból

info

Borotválós asszonyfarsangot tartanak Parádsasváron szombaton

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------