Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Őszi-téli átállást segítő közlekedésbiztonsági nap Nyíregyházán! Nagyszerű kezdeményezés! Köszönjük! Oszd meg!

Idén is nagy volt az érdeklődés, 48 autós élt az ingyenes átvizsgálás lehetőségével. (2018. 10. 21., v – 11:01, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság)

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Baleset-megelőzési Bizottság együttműködő partnereivel szervezett őszi-téli átállást segítő közlekedésbiztonsági napot 2018. október 20-án, Nyíregyházán a Nyír Pláza bevásárlóközpont parkolójában. A szakemberek úgy vélik, hogy a biztonságos közlekedés alapvető feltétele a járművek évszaknak is megfelelő műszaki felkészítése. A gépjárművük átvizsgálását kérőknek rendőrök nyújtottak segítséget a folyadékszintek ellenőrzésében és szükség esetén pótolták is azokat. Megnézték a járművezetők és a járművek okmányait és felhívták a figyelmet az érvényességi idejük lejáratára.

A Nemzeti Közlekedési Hatóság mobil műszaki vizsgaállomásán a fékeket és a futóművet vizsgálták meg díjmentesen a szakemberek és ellenőrizték a világítóberendezések, valamint a gumiabroncsok állapotát is. Idén 48 autós élt az ingyenes átvizsgálás lehetőségével és sajnálatos módon hat olyan jármű is akadt, amelyet a rendőrök már nem engedtek vissza a közúti forgalomba. További tíz gépkocsi a nem megfelelő műszaki állapota miatt csak korlátozottan felelt meg a „vizsgán”, ezért a járművezetők figyelmeztetésben részesültek és gondoskodniuk kell a feltárt hibák kijavíttatásáról. Az akció tapasztalatai is igazolják, hogy a biztonságos közlekedésük érdekében minden járművezetőnek tudatosan kell felkészítenie járművét – és természetesen saját magát is – a megváltozott időjárási körülményekre.

Idén először a Magyar Vöröskereszt munkatársai is kapcsolódtak a rendezvényhez és általános egészségi állapotfelmérést, vércukorszint mérést végeztek a jelentkezőknek. Jól működött az együttműködés, mert akadt olyan járművezető a vizsgálatra jelentkezők között, akinek kiemelkedően magas vércukorszintje miatt a szakemberek nem javasolták a járművezetést és hálásan fogadta a figyelmeztetést.

Mindeközben a családtagok és a várakozók sem unatkoztak. A kisgyerekeket közlekedésbiztonsággal kapcsolatos színező és kirakó foglalkozás várta, a nagyobbak kipróbálhatták a motor-szimulátort és a „részeg szemüveget”, illetve a vállalkozó szelleműek KRESZ-tudásukat tesztelhették. Az érdeklődők az ittas járművezetésről és annak következményeiről a rendőrség szemszögéből kaptak tájékoztatást és tehették fel kérdéseiket.

Forrás: police.hu

Hasonló hírek

Vadászat során lőtte le társát

Géza

Összeütközött két metrószerelvény a Pillangó utcánál

Edit

Halálos baleset történt az Üllői úton

Géza