Hirmagazin.eu
Főoldal » Őszi-téli átállást segítő közlekedésbiztonsági nap Nyíregyházán! Nagyszerű kezdeményezés! Köszönjük! Oszd meg!
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Őszi-téli átállást segítő közlekedésbiztonsági nap Nyíregyházán! Nagyszerű kezdeményezés! Köszönjük! Oszd meg!

Idén is nagy volt az érdeklődés, 48 autós élt az ingyenes átvizsgálás lehetőségével. (2018. 10. 21., v – 11:01, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság)

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Baleset-megelőzési Bizottság együttműködő partnereivel szervezett őszi-téli átállást segítő közlekedésbiztonsági napot 2018. október 20-án, Nyíregyházán a Nyír Pláza bevásárlóközpont parkolójában. A szakemberek úgy vélik, hogy a biztonságos közlekedés alapvető feltétele a járművek évszaknak is megfelelő műszaki felkészítése. A gépjárművük átvizsgálását kérőknek rendőrök nyújtottak segítséget a folyadékszintek ellenőrzésében és szükség esetén pótolták is azokat. Megnézték a járművezetők és a járművek okmányait és felhívták a figyelmet az érvényességi idejük lejáratára.

A Nemzeti Közlekedési Hatóság mobil műszaki vizsgaállomásán a fékeket és a futóművet vizsgálták meg díjmentesen a szakemberek és ellenőrizték a világítóberendezések, valamint a gumiabroncsok állapotát is. Idén 48 autós élt az ingyenes átvizsgálás lehetőségével és sajnálatos módon hat olyan jármű is akadt, amelyet a rendőrök már nem engedtek vissza a közúti forgalomba. További tíz gépkocsi a nem megfelelő műszaki állapota miatt csak korlátozottan felelt meg a „vizsgán”, ezért a járművezetők figyelmeztetésben részesültek és gondoskodniuk kell a feltárt hibák kijavíttatásáról. Az akció tapasztalatai is igazolják, hogy a biztonságos közlekedésük érdekében minden járművezetőnek tudatosan kell felkészítenie járművét – és természetesen saját magát is – a megváltozott időjárási körülményekre.

Idén először a Magyar Vöröskereszt munkatársai is kapcsolódtak a rendezvényhez és általános egészségi állapotfelmérést, vércukorszint mérést végeztek a jelentkezőknek. Jól működött az együttműködés, mert akadt olyan járművezető a vizsgálatra jelentkezők között, akinek kiemelkedően magas vércukorszintje miatt a szakemberek nem javasolták a járművezetést és hálásan fogadta a figyelmeztetést.

Mindeközben a családtagok és a várakozók sem unatkoztak. A kisgyerekeket közlekedésbiztonsággal kapcsolatos színező és kirakó foglalkozás várta, a nagyobbak kipróbálhatták a motor-szimulátort és a „részeg szemüveget”, illetve a vállalkozó szelleműek KRESZ-tudásukat tesztelhették. Az érdeklődők az ittas járművezetésről és annak következményeiről a rendőrség szemszögéből kaptak tájékoztatást és tehették fel kérdéseiket.

Forrás: police.hu

Hasonló hírek

Bűnös családi vállalkozás (+videó)

Géza

Tragikus halál a vasúti átjáróban a tél utolsó hétvégéjén

Mazsi

Eltűnés miatt keresi a rendőrség Köböl Rita Barbarát! Oszd meg, segítsük ezzel is a keresést!

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------