Külföld

Oszama bin Láden testőre segélyt kap Németországban

Oszama bin Láden testőre segélyt kap Németországban

Sami A. a világ legismertebb terroristájának, Oszama bin Ládennek volt a testőre. A férfi 1997 óta él Németországban, a hatóságok veszélyes iszlamistaként tartják számon, kitoloncolni mégsem tudják. Helyette havi 1100 eurós (350 ezer forintos) segélyt kap az államtól…

Sami A.-nak már többször meg kellett jelennie a bochumi bíróságon, ám a legfelsőbb bíróság is úgy döntött, hogy a 42 éves férfit nem lehet kitoloncolni a hazájába, Tunéziába. Mindezt úgy, hogy a hatóságok tudják, hogy a férfi éveken keresztül volt annak az Oszama Bin Ládennek a testőre, aki kitervelte és végrehajtatta a 2001. szeptember 11-ei World Trade Center elleni merényletsorozatot. Sami A. hatósági aktájában az szerepel, hogy „top-szalafista”, ami lényegében azt jelenti, hogy szélsőséges nézetei miatt radikális tettekre, akár terrortámadások végrehajtására is képes lehet.

A hatóságok már minden lehetséges eszközt bevetettek, hogy megszabaduljanak a veszélyes férfitól, ám a német bírósági ítéletek ennek mindig keresztbe tesznek. Az indoklás rendszerint az, hogy bin Láden testőrét igazságtalan bánásmód fenyegeti hazájában. A düsseldorfi menekültügyi minisztérium pedig azt válaszolta a német Bild napilap kérdésére, hogy nincs egyetlen olyan ország, amely befogadná Sami A.-t és családját, ezért a férfi, a felesége és három gyermekük továbbra is Németországban élhetik életüket.

Az emberek adójából pénzelik a terroristát

A német lap azt írja, hogy a menekültügyi rendszer értelmében Sami A. havonta 350 ezer forintnak megfelelő eurót kap, sőt a felesége és a gyermekek után is járnak a családnak különböző segélyek. A német kormánykoalíció vezető pártjának egyik magas rangú politikusa, Eckhardt Rehberg a következőket nyilatkozta a példátlan eset kapcsán:

Ezek az emberek szégyentelenül kihasználják a menedékjogot. Az adófizetők pénzéből terroristákat támogatunk, mert nem szabad őket kitoloncolnunk. Egyszerűen nem tudom megérteni a bírósági ítéleteket.

Terroristaképzőből jött vissza Európába

Sami A. 21 évesen tanulóként érkezett Németországba. Aktáiból kiderül, hogy 1999 és 2000 között egy afgán terroristaképző táborban veszett nyoma, majd csatlakozott az Oszama bin Ládent védők csapatához. Végül a 42 éves férfi 2006 óta, vagyis már több mint 12 éve veszélyes személyként szerepel a német hatóságok nyilvántartásaiban.

Sami A.-ról már számtalanszor kimondták, hogy súlyos veszélyt jelent a német közbiztonságra, de úgy tűnik, hogy Németországban a terroristák jogai többet érnek, mint a német emberek megvédése.

Forrás: Ripost

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Related posts

Nyemcov-gyilkosság: Moszkva szerint Oroszország-ellenes az EP állásfoglalása

info

Alagutakba bújnak a terroristák! Ezért nem tudják megtörni az Iszlám Államot

Mazsi

Román feltöltőkártyákat használtak európai merényletek előkészítésénél

info