Főoldal > Hírek > Főhírek > Külföld > Összevesztek a pilóták, ezért zuhanhatott le az orosz gép
Összevesztek a pilóták, ezért zuhanhatott le az orosz gép
Rosztov-na-Donu, 2016. március 19. Tûzoltókról a dél-oroszországi Rosztov-na-Donu repülõterén történt légikatasztrófa helyszínén 2016. március 19-én, miután leszállás közben a földnek csapódott, darabokra szakadt és kigyulladt a FlyDubai fapados légitársaság Boeing 737-800-as gépe. A balesetben a fedélzeten lévõ mind a 62 ember életét vesztette. (MTI/EPA)

Összevesztek a pilóták, ezért zuhanhatott le az orosz gép

Hirdetés

Valószínűleg emberi hiba okozta a március 19-i oroszországi repülőgép-katasztrófát. A FlyDubai légitársaság Boeing 738-800 típusú gépe aznap Rosztov-na-Donu városának repülőterén európai idő szerint a kora hajnali órákban zuhant le. Kamerák rögzítették a becsapódás pillanatát.

A gép összes utasa és a személyzet is – összesen 62 fő – életét vesztette. Az utasszállító kigyulladt és darabokra tört. A mentőalakulatok nagy erőkkel próbálták megtisztítani a területet a roncsoktól – több százan dolgoztak a repülőtéren.
Összevesztek a pilóták, ezért zuhanhatott le az orosz gép

Rosztov-na-Donu, 2016. március 19.
Tûzoltókról a dél-oroszországi Rosztov-na-Donu repülõterén történt légikatasztrófa helyszínén 2016. március 19-én, miután leszállás közben a földnek csapódott, darabokra szakadt és kigyulladt a FlyDubai fapados légitársaság Boeing 737-800-as gépe. A balesetben a fedélzeten lévõ mind a 62 ember életét vesztette. (MTI/EPA)

Sokáig tudni vélték, hogy az erős, szinte hurrikán erejű szél vághatta földhöz az utasszállító gépet. A Kommerszant orosz napilap értesülési szerint azonban

a pilóták veszekedtek és az utolsó pillanatokban pánikba estek.

Hasonló információi vannak a Rosszija állami tévécsatornának is. A Kommerszant szerint az FZ981-es járat kétszer kísérelt meg leszállni automata üzemmódban, amit a szélvihar megakadályozott, és a pilóták harmadszorra a kézi vezérlés mellett döntöttek. Ez után egymásnak ellentmondó, egymást kizáró utasításokat adtak a gépnek, amely ezért lelassult és meredek szögben a talajnak csapódott.

VIDEÓ: A becsapódás

Azt egyelőre nem tudják, melyik pilóta pontosan milyen manővert akart végrehajtani.

forrás: Szeretlekmagyarország

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Megosztás: