Image default
Kultúra

Összetörtek az álmai: becsődölt a magyar színész színháza, ennyien veszítik el munkájukat

Gáti Oszkár kénytelen volt úgy dönteni, hogy bezárják a győri színházat.

A színész három éve működtette már Győrben a Menház színpadot, ami az első előadások óta telt házzal üzemelt. A színházigazgató azonban, aki egyszerre volt jegypénztáros is, most úgy határozott, nem folytatja tovább: az elmaradó tao támogatások miatt képtelen tovább fenntartani a teátrumot.

Egy évadra 25 millió forintra lett volna szükségük, ezt azonban önmaguk nem tudják előteremteni. Mintegy félszáz színész veszíti el most munkáját, tízezer néző pedig a szórakozását.

Gáti Oszkár közel egy éve küzdött színházáért, hosszú hónapok teltek el pusztán azzal, hogy megpróbáljon olyan épületet találni, ahol tovább folytathatják a munkát, miután eredeti helyükön nem maradhattak tovább. Be kellett azonban látnia, hogy anyagilag képtelenek ezt megoldani, legalábbis a támogatás nélkül – az pedig nem érkezik meg. Végül elengedte, hogy színházat működtessen.

– El kellett engednem – vallotta be a kisalfold.hu-nak. – 70 éves vagyok, soha nem ünnepeltem a születésnapomat, csak maximum nagyon szűk családi körben. Nem volt meglepetésparti a 70 év alatt, gondoltam, hogy a hetvenediket megünneplem a kedves nézőkkel. Ez most elmarad. Visszatérek az eredetihez, otthon, családi körben.

Forrás: Blikk.hu

Fotó: MTI – Krizsán Csaba

 

Hasonló hírek

A da Vinci-tánc

info

Az MTV egyik adásában mondta ki az igent egy jegyespár

info

Földi küldetése: nevettetés – Robin Williams halálának évfordulójára

Edit