Hirmagazin.eu
Főoldal » Összeroppant a gyásztól Pécsi Ildikó: kórházban folytatják a színésznő kezelését
Bulvár

Összeroppant a gyásztól Pécsi Ildikó: kórházban folytatják a színésznő kezelését

Gödöllő —Pécsi Ildikót (80) férje halála óta a legnagyobb szeretettel óvja a családja és barátai, naponta ellenőrzi orvos is, hiszen 51 évnyi házasság után veszítette el imádott párját, Szűcs Lajos (†76) olimpiai bajnok labdarúgót.

Így is szinte feldolgozhatatlan a Kossuth- és Jászai-díjas művésznő számára a gyász. Talán a veszteség okozta fájdalom miatt, de úgy tudjuk, Pécsi vérnyomása és vércukorszintje romlott, ezért az orvosa és hozzátartozói jobbnak látták, ha a gyászoló művésznő kezelését kórházban folytatják. Pécsire néhány napos kúra vár, ahol beállítják a gyógyszereit és vitaminokkal erősítik.

A színésznő  51 éven keresztül volt Szűcs Lajos felesége, nehezen viseli a veszteséget / Fotó: Fuszek Gábor A színésznő 51 éven keresztül volt Szűcs Lajos felesége, nehezen viseli a veszteséget / Fotó: Fuszek Gábor

– Már a héten be kellett volna mennem a kórházba, de amíg Édesjólajosom temetésével kapcsolatban minden el nem rendeződött, nem akartam. De most elszántam magam, hétfőn befekszem pár napra. Ez a legjobb megoldás, mert nagyon nehezen járok, ebben a hőségben egyik vizsgálatról a másikra menni sokkal megterhelőbb lenne, mint a kórházban, ahol helyben van minden – erősítette meg értesüléseinket a művésznő, aki nagyon zaklatott lelki állapotban van Szűcs Lajos halála óta.

Ahogy a férje szóba kerül, elpityeredik, de tisztában van vele, a gyászszertartáson tartania kell magát. Ildikó tudja jól, hogy férje őt akarta óvni azzal, hogy az utolsó héten már nem engedte a kórházi ágyához, mert nem akarta, hogy a felesége szenvedni lássa, de fáj neki, hogy nem tudtak elköszönni egymástól.

– Meg kell erősödnöm, hogy Papa temetését kibírjam és tisztességgel elbúcsúzhassak tőle. Hogy azután mi lesz velem, nem tudom, nagyon hiányzik… Állandóan rá gondolok, az emlékek tartanak életben – sírta el magát Ildikó.

A szakember szerint a gyász válthat ki depressziót, amely kihatással van a hormonháztartásra és a keringésre is.

– Az időskori betegségekkel küzdő művésznő eddigi gyógyszerbeállításán valószínűleg változtatni kell. Mivel ehhez sok vizsgálat szükséges, a legcélszerűbb kórházi körülmények között elvégezni az átállítást – magyarázza dr. Kóczán István belgyógyász-kardiológus, aki szerint Szűcs Lajos temetése ronthat a színésznő állapotán. – Kiválthat még hevesebb gyászreakciót, mert tudatosítja a veszteséget. Más esetekben a gyászoló özvegyek apátiába esnek. Érdemes lehet igénybe venni pszichiáter segítségét.

Előre kiválasztották a helyet

A Gödöllői Önkormányzat vásárolta meg a város díszpolgár házaspárjának azt a sírhelyet, amelyet Pécsi Ildikó évekkel ezelőtt kiválasztott Hegedűs Gyula színművész nyughelyének szomszédságában. Szűcs Lajos méltósággal viselt, hosszú betegség után július 12-én hunyt el. Tisztelői előbb augusztus 5-én, az FTC stadionjának II. emeleti VIP-termében, majd augusztus 6-án, délelőtt tíz órától vehetnek tőle végső búcsút a gödöllő-máriabesnyői Nagyboldogasszony-bazilika udvarán. A család úgy döntött, hogy az ezt követő temetés zárt körű lesz.

Forrás: Blikk / Hirmagazin.eu

Fotó: Fuszek Gábor

Hasonló hírek

Smink nélkül, fésületlenül Gwyneth Paltrow sem fest túl jól

Edit

Elcseszett szuperhős jelmezek + FOTÓK!

info

Gáspár Bea gyógyíthatatlan? Már külföldön keres neki orvost Győzike

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!