Hirmagazin.eu
Főoldal » Összeomlott a német feldolgozóipar, óriási bajban a gazdaság!
Külföld

Összeomlott a német feldolgozóipar, óriási bajban a gazdaság!

A német feldolgozóipari, szolgáltatói, és kompozit beszerzésimenedzser-index is jóval a várt alatt alakult.

A német gazdaság kifejezetten gyengén teljesít a BMI alapján, amiből arra következtethetünk, hogy a gazdaság recesszióban van. A francia BMI is gyenge lett, azonban a francia gazdaság egyelőre nem mutat visszaesést, csak a növekedés lassult le jelentősen.

Németország

Mélyen az elemzői várakozások alatt teljesített a német feldolgozóipar, és a szolgáltató szektor is gyengélkedik. Utóbbi azért is rossz hír, mert ez volt az a szektor, amelyik az utóbbi időszakban ellensúlyozni tudta valamelyest a feldolgozóipar mélyrepülését.

A német feldolgozóipari BMI szeptemberben 41,4 pontra esett az előzetes adatok alapján az augusztusi 43,5-ről, miközben az elemzők azt várták, hogy 44 pontra emelkedik a beszerzésimenedzser-index. (Az 50 pont alatti érték a szektor recesszióját jelzi.)

A szolgáltató szektor 52,5 pontra esett az augusztusi 54,8 pontról, miközben a szakértők arra számítottak, hogy 54,3 pontra emelkedik a szolgáltatói BMI.

A kompozit BMI – amely a feldolgozóipar és a szolgáltató szektor teljesítményét összegzi – is a kritikus 50 pontos érték alatt áll, amely azt sugallja, hogy a gazdaság már recesszióban van. A kompozit BMI 49,1 ponton alakult az augusztusi 51,7 után. Az elemzők azt várták, hogy 51,4 ponton alakul a szeptemberi index.

A NÉMET MAGÁNSZEKTOR HAT ÉS FÉL ÉVE ELŐSZÖR MUTAT VISSZAESÉST, A FELDOLGOZÓIPARI INDEX PEDIG TÖBB MINT 10 ÉVE NEM VOLT ILYEN ALACSONY SZINTEN.

Franciaország

A francia BMI is jóval a várakozások alatt teljesített. A feldolgozóipari index 50,3 pontra esett szeptemberben az augusztusi 51,1 pont urán, míg az elemzők 51,2 pontos szeptemberi értéket prognosztizáltak. Az 50,3 pont gyakorlatilag azt jelenti, hogy a feldolgozóipar növekedése megállt, ez már a stagnálás állapota.

A szolgáltatói BMI 51,6 pontra gyengült az augusztusi 53,4 pontról, vagyis a szolgáltató szektor növekedése is jelentősen lassul. Az elemzők 53,2 pontra számítottak, tehát ez az adat is negatív meglepetést okozott.

A kompozit BMI 51,3 pontra esett az előző havi 52,9 pontról, míg a szakértők 52,7 pontot vártak. A kompozit BMI alapján azt látjuk, hogy a francia gazdaság is gyorsan veszít lendületéből.

AZ ELEMZŐK ATTÓL TARTANAK, HOGY A FELDOLGOZÓIPAR GYENGÉLKEDÉSE MÁR A SZOLGÁLTATÓ SZEKTORBAN IS EGYRE INKÁBB MEGJELENIK, ÉS KOMOLY NEGATÍV HATÁST GYAKOROL A GAZDASÁGRA.

Összességében elmondható, hogy az eurózóna gazdasági helyzete a vártnál gyorsabban romlik, amely összefügg a kereskedelmi háború hatásaival, a Brexit körüli bizonytalansággal, valamint a német autóipar gyengélkedésével egyaránt. Miután ezek a problémák várhatóan a következő hónapokban is fennmaradhatnak, így nem vártható, hogy az eurózóna gazdasága rövid távon magára találna.

portfolio

Hasonló hírek

Súlyos vonatbaleset Belgiumban

Edit

Szerdán kinyithatnak a brüsszeli iskolák

info

Facsónakokkal indulnak útnak Afrikából a migránsok

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!