Hirmagazin.eu
Főoldal » Összehangolt fellépés a kiberbűnözés ellen
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Összehangolt fellépés a kiberbűnözés ellen

Ötven ország és több mint 150 technológiai vállalat tett ígéretet hétfőn arra, hogy többet tesznek az internetes bűnözés leküzdéséért, beleértve a választásokba való beavatkozás és a gyűlöletbeszéd elleni fellépést.

Az Egyesült Államok, Oroszország és Kína azonban nincs a kezdeményezésben részt vevő országok között.

A világ 50 országának kormánya és több mint 150 technológiai cég vállalása értelmében a jövőben együttműködnek az olyan rosszindulatú tevékenységek ellen, mint például az online cenzúra vagy az üzletititok-lopás. E kezdeményezést a “Párizsi felhívás a kibertér bizalmáért és biztonságáért” című dokumentum szentesíti.

A felhívást az Európai Unió országai, Japán és Kanada is támogatja, továbbá olyan technológiai óriásvállalatok is, mint a Facebook, a Google és a Microsoft.

Emmanuel Macron francia elnök szorgalmazta a kezdeményezést, amelyet egy nappal az után mutattak be, hogy a világ vezetői összegyűltek Párizsban az első világháború lezárásának századik évfordulójára rendezett megemlékezésen.

A francia elnök a párizsi székelyű UNESCO – az ENSZ nevelésügyi, tudományos és kulturális szervezete – által rendezett Internetirányítási Fórumon is felszólalt az internet jobb szabályozását sürgetve. Macron azt is elmondta, hogy a Facebook elfogadta, hogy beenged egy francia tisztviselőkből álló csoportot, akik megfigyelhetik, hogyan történik a gyűlöletbeszéd monitorozása és eltávolítása a közösségi oldalról.

A francia elnök szerint a jövő év elején megvalósuló lépés célja, hogy precíz és konkrét közös javaslatot lehessen kidolgozni a gyűlöletbeszéd és a sértő tartalmak elleni küzdelemhez.

Egy másik, új technológiákkal foglalkozó párizsi csúcstalálkozón Kanada miniszterelnöke, Justin Trudeau azt hangsúlyozta: „fontos az embereket arról biztosítani, hogy az innováció és a technológia révén a világ részének érezhetik magukat, amelyet építünk, és a munkahelyeknek, amelyeket létrehozunk”.

Forrás: MTI

Hasonló hírek

Talált bankkártyával vett ki egymillió forintot az automatából egy férfi – Így jutott hozzá a PIN-kódhoz

Géza

Másfél millió euróért röpködhetsz a városban, motorral – videó

Géza

Járvány idején sem ússzák meg..

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!