Főoldal » Összehangolt fellépés a kiberbűnözés ellen
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Összehangolt fellépés a kiberbűnözés ellen

Ötven ország és több mint 150 technológiai vállalat tett ígéretet hétfőn arra, hogy többet tesznek az internetes bűnözés leküzdéséért, beleértve a választásokba való beavatkozás és a gyűlöletbeszéd elleni fellépést.

Az Egyesült Államok, Oroszország és Kína azonban nincs a kezdeményezésben részt vevő országok között.

A világ 50 országának kormánya és több mint 150 technológiai cég vállalása értelmében a jövőben együttműködnek az olyan rosszindulatú tevékenységek ellen, mint például az online cenzúra vagy az üzletititok-lopás. E kezdeményezést a “Párizsi felhívás a kibertér bizalmáért és biztonságáért” című dokumentum szentesíti.

A felhívást az Európai Unió országai, Japán és Kanada is támogatja, továbbá olyan technológiai óriásvállalatok is, mint a Facebook, a Google és a Microsoft.

Emmanuel Macron francia elnök szorgalmazta a kezdeményezést, amelyet egy nappal az után mutattak be, hogy a világ vezetői összegyűltek Párizsban az első világháború lezárásának századik évfordulójára rendezett megemlékezésen.

A francia elnök a párizsi székelyű UNESCO – az ENSZ nevelésügyi, tudományos és kulturális szervezete – által rendezett Internetirányítási Fórumon is felszólalt az internet jobb szabályozását sürgetve. Macron azt is elmondta, hogy a Facebook elfogadta, hogy beenged egy francia tisztviselőkből álló csoportot, akik megfigyelhetik, hogyan történik a gyűlöletbeszéd monitorozása és eltávolítása a közösségi oldalról.

A francia elnök szerint a jövő év elején megvalósuló lépés célja, hogy precíz és konkrét közös javaslatot lehessen kidolgozni a gyűlöletbeszéd és a sértő tartalmak elleni küzdelemhez.

Egy másik, új technológiákkal foglalkozó párizsi csúcstalálkozón Kanada miniszterelnöke, Justin Trudeau azt hangsúlyozta: „fontos az embereket arról biztosítani, hogy az innováció és a technológia révén a világ részének érezhetik magukat, amelyet építünk, és a munkahelyeknek, amelyeket létrehozunk”.

Forrás: MTI

Hasonló hírek

Brutálisan megölte a feleségét, miközben a gyermekük a szomszéd szobában volt! 18+

Mazsi

Tragédia! Internetes kihívás áldozata lehetett egy 15 éves magyar lány

Géza

Emberölési kísérlet Kapuváron

Géza