Hirmagazin.eu
Főoldal » Összegyűlhetnek az aláírások az Országgyűlés rendkívüli ülésére
Belföldi hírek

Összegyűlhetnek az aláírások az Országgyűlés rendkívüli ülésére

Napokon belül összegyűlhet a szükséges számú képviselői aláírás ahhoz, hogy az Országgyűlés rendkívüli ülésen foglalkozzon az ápolási díj és a devizahitel-károsultak ügyével – hangzott el Csárdi Antal (LMP) és Varga-Damm Andrea (Jobbik) keddi közös sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Signature, aláírás. A kép: illusztráció. Kép: https://www.hirmagazin.eu
Signature, aláírás. A kép: illusztráció. Kép: https://www.hirmagazin.eu

Varga-Damm Andrea elmondta: a múlt heti bejelentés óta a két frakció szinte minden tagja aláírta, így már csak 6-7 szignó hiányzik a kezdeményezéshez szükséges negyvenből, hangsúlyozva, nem politikájukat hangolják össze, hanem pártok felett álló, az emberek mindennapjait érintő témákban működnek együtt.

A horvát példát vezetnék be

Hangsúlyozta: azt szeretnék, hogy horvát mintára vegyék le utólag a polgárok válláról az árfolyamkockázatot, addig pedig állítsák le a végrehajtásokat, kilakoltatásokat. Mint mondta, napjainkban nem világos, mennyi jogos a bankok egyes szerződésekkel kapcsolatos követeléseiből.

Csárdi Antal arról beszélt: céljuk, hogy a kiemelt ápolási díj „tisztességes bér” legyen, azt legalább a minimálbér szintjén határozzák meg és tartsák, e feladat ellátása pedig minősüljön munkaviszonynak, így az ápolással eltöltött évek számítsanak bele a nyugdíjba is. Hangsúlyozta: a családtagjaikat otthon ápolók állami feladatot látnak el ezért viszont méltánytalanul alacsony juttatást kapnak, ezért “otthonápolási szegénységben” élnek közülük sokan.

Fidesz:  öncélú politikai akciókhoz akarja felhasználni a devizahiteleseket

A Fidesz-frakció szerint az ellenzék öncélú politikai akciókhoz akarja felhasználni a devizahiteleseket, amikor viszont az Országgyűlésben csökkenthették volna a bajba jutott családok terheit, akkor nem tették.

A közleményben úgy fogalmaztak, hogy a Jobbik és az LMP politikusai a szocialistákkal együtt még a forintosítást sem szavazták meg. Köztük Vona Gábor és Sneider Tamás, a Jobbik volt és jelenlegi elnöke, Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezetője és Szél Bernadett, az LMP elnöke sem támogatta az intézkedést.

Az ápolási díjjal kapcsolatban azt írták, a kormány már hetekkel ezelőtt bejelentette, hogy több szakmai és civilszervezet, érdekképviselet és a szociális ágazati egyeztető fórum bevonásával széleskörű párbeszédet indított az ápolási díj emeléséről, amelyről ősszel születhet kormánydöntés.

Forrás: MTI

Hasonló hírek

280 millió forintnyi adomány jutott el Kárpátaljára

info

Figyelmeztet a Magyar Posta: Ha kaptál ilyen SMS-t, ne válaszolj rá

Mazsi

Meg kell védenünk a keresztény kultúrát

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------