Hirmagazin.eu
Főoldal » Összefüggés a látáscsökkenés és légszennyezettség között
Egészség - betegség

Összefüggés a látáscsökkenés és légszennyezettség között

Ma már nem titok, hogy a légszennyezettség mennyi betegséget okozhat, hiszen ezt számos kutatás is igazolta. A szennyezett levegő akár a krónikus légzőszervi betegségek, a stroke, a szívbetegség és a tüdőrák kialakulásához is hozzájárulhat.

A levegő szennyezettsége évente több millió ember halálát okozza. Szerte a világon nagyon sokan élnek olyan városokban, ahol nem megfelelő a levegő minősége.

A makula degeneráció kialakulásának az esélye a kor előrehaladtával egyre nő. Ez egy olyan állapot, amikor a látás központja sérül és ez az oka annak, hogy ez a betegség teljes látásvesztést is magával hozhat.

Mindenki ezt olvassa most!

Egy kutatásba 120 ezer embert vontak be a 49 és a 65 év közötti korcsoportból. A kutatás során a résztvevők életmódmódját is vizsgálták és azt is, hogy a lakhelyükön milyen nagy a levegő szennyezettsége. A vizsgálat 12 éven át tartott. A makula degenerációt vagy annak kezdődő tüneteit – a látás csökkenése, homályos látás – az emberek mintegy felénél tapasztalható volt.

A kutatási anyagból az is kiderült, hogy ezek az emberek magasabb légszennyezettségű területen élnek. A kutatók azt is megállapították, hogy azokon a területeken, ahol magasabb a szálló por koncentrációja, mintegy 10 százalékkal növekszik a makula degeneráció kialakulásának kockázata.

Ez a kutatás csak arra világít rá, hogy a makula degeneráció kialakulásában a légszennyezettség is milyen nagy szerepet játszik, de természetesen nemcsak emiatt alakulhat ki ez a betegség. A makula degeneráció létrejöttéért a dohányzás és a magas vérnyomás is felelőssé tehető.

A megelőzéséért mi magunk is sokat tehetünk, például az egészséges, kiegyensúlyozott étrenddel, amelynek a telítetlen zsírok képezik az alapját.

Mindenki ezt olvassa most!

Ha már ez a betegség sújt bennünket, akkor is tehetünk valamit a progressziójának lassítása érdekében. Mégpedig olyan vitaminokkal, ásványi anyagokkal és antioxidánsokkal, mint például a C- és az E-vitamin, valamint a cink, a réz, a lutein és a zeaxantin fokozottabb bevitelével.

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Az orvosok figyelmeztetnek: erre képes egyetlen doboz energiaital a szervezeteddel!

Géza

Ezzel az 5 módszerrel gyorsan kihajthatod a megrekedt vizet a testedből

Mazsi

Ha ezt az édességet eszed minden nap, biztos, hogy egészséges leszel

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!