Image default

Gereblyéztek a Tiszán. A rendőrség, a természetvédelmi őrök és a halőrök együttműködésének köszönhetően gyorsan azonosították a két szolnoki férfit. (2018. 02. 02., péntek, Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság)

A Tisza Vízirendészeti Rendőrkapitányság eljárást indított orvhalászat vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt S. János és V. Viktor szolnoki lakosok ellen. A Hortobágyi Nemzeti Park természetvédelmi őrei 2018. január 31-én 14 óra körül orvhorgászokra figyeltek fel Óballa külterületén, a Tiszán.

Hortobágyi Nemzeti Park

A két férfi csónakkal a folyó kíméleti területén úgynevezett akasztásos módszerrel halászott, amiről az őrök felvételt is készítettek. A 46 éves férfi és társa észlelték a feléjük tartó csónakot és elmenekültek a helyszínről.

A nemzeti park munkatársai, a Közép-Tisza Vidéke Horgász Egyesületének Szövetsége halőrei és a vízirendőrök jó személyismeretének köszönhetően gyorsan azonosították a jogsértőket. S. Jánost még aznap, társát 2018. február 1-jén elfogták és gyanúsítottként kihallgatták.

Forrás: police.hu

Képek: police.hu, Hortobágyi Nemzeti Park

Hasonló hírek

Félmillió forint is lehet a halvédelmi bírság

Géza

Mi a teendőnk a gyeppel tavasszal?

info

Norvégiában kitiltják a benzin- és dízelautókat

info