Hirmagazin.eu
Főoldal » Őrült pénzszórásba kezdett a magyarok miatt Soros György
Külföld

Őrült pénzszórásba kezdett a magyarok miatt Soros György

Csak az elmúlt esztendőben 3,5 milliárd forintnyi dollárt költött el hazánkra Soros György amerikai spekuláns és multimilliárdos.

Persze, a magyarok semmilyen hasznát nem látják az irdatlan mennyiségű pénz elköltésének, hiszen azt a Soros-birodalom egyik zászlóshajója, a washingtoni Open Society Policy Center (OSPC) főleg hazánkat célzó politikai lobbitevékenységre költötte el.

Az Amerikai Egyesült Államok Kongresszusának benyújtott hivatalos beszámolók szerint 14 millió dollárba került Soros érdek érvényesítésea Kongresszus mindkét házában, a Külügyminisztériumban, a Védelmi Minisztériumban és a Nemzetbiztonsági Tanácsban is.

A dokumentumokból kiderül, hogy lobbiztak egyrészt egy képviselőházi határozat elfogadásáért, amely „a magyarországi demokrácia támogatását és a régóta fennálló, kölcsönös előnyökön alapuló amerikai-magyar viszony megerősítését” célozza.

Őrült pénzszórásba kezdett a magyarok miatt Soros György 1

A határozattervezetben olyan állításokkal szédítgették az amerikai honatyák fejét, mint hogy “Orbán Viktor miniszterelnök és a kormányzó Fidesz szavakban is és tettekben is egyre inkább autoriterré válik“.

A dokumentum ráadásul „elítéli Magyarországot, amiért egyre kevésbé szabad és demokratikus” és „sürgeti a kormányt, hogy vonja vissza azokat a törvényeket és intézkedéseket, amelyek korlátozzák az egyéni szabadságot és az alapvető jogokat.”

Másrészt lobbiztak egy olyan képviselőházi határozatért is, amely „a nemzetközi akadémiai szabadság mellett áll ki”.

Pontosabban itt a Budapesten működő, Soros-egyetemként is számontartott CEU védelmében álltak ki. Az anyagban ugyanis felszólalnak „a külföldi kormányok által tanúsított diszkrimináció ellen” és felszólítják a döntéshozókat, hogy védjék meg a külföldön működő, de „Amerikában akkreditált” egyetemeket.

Lobbiztak továbbá a magyar felsőoktatási törvény módosítása, illetve a külföldről finanszírozott szervezeteket szabályozó törvény ellen is.

Forrás: Ripost

 

Hasonló hírek

Üres medencébe ugrott és meghalt két férfi Németországban

Edit

Megrázó felvétel a kijevi robbantásról (18+, videó)

Géza

A menekültstátusz megadását kérik iraki bevándorlók a finn hatóságoktól

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------