Hirmagazin.eu
Főoldal » Őrületes módon elkezdett költeni a Google, hogy az internet királya maradjon
Külföld

Őrületes módon elkezdett költeni a Google, hogy az internet királya maradjon

A Facebook-botrány egyelőre nem riasztotta el látványosan a hirdetőket az online hirdetésektől, a Google hirdetései bevételei továbbra is kétszámjegyű ütemben emelkednek.

Viszont sokat is költ a jövőbeli növekedésre a cég és az innovatív projektek még mindig nagy veszteségeket generálnak az Alphabetnek. Így hiába a vártnál jobb első negyedéves eredmények, az árfolyam nem ugrott meg a gyorsjelentésre.

Folytatódik a növekedés
A hirdetési bevételek továbbra is dinamikusan növekednek a Google-nél és a YouTube is jól teljesít, ennek köszönhetően a vártnál erősebb negyedévet zárt az Alphabet: 31,1 milliárd dolláros bevételt könyvelt el, miközben az elemzők 30,3 milliárd dollárt vártak a Thomson Reuters konszenzusa szerint. Ez 26 százalékos növekedésnek felel meg (konstans devizaárfolyam-változások mellett 23 százalékkal nőtt volna a bevétel.)

A költségek viszont megugrottak, így a profitabilitás romlott a működési eredmény szintjén: a működési eredményszint 22 százalék lett, ami 5 százalékponttal alacsonyabb, mint egy évvel korábban.
Durván elkezdett költeni a Google, hogy az internet királya maradjon

A nettó eredmény közben több mint 73 százalékkal ugrott meg, 9,4 milliárd dollárra, ami főként egyszeri tételeknek volt köszönhető, például részesedés-átértékeléseknek számviteli változások miatt. A Google kis startupok mellett az Uberben és az Airbnb-ben is rendelkezik tulajdonrésszel.

Az egy részvényre jutó eredmény 13,33 dollár lett, az elemzői várakozás 9,28 dollár volt. Az egyszeri tételek hatásait kiszűrve 9,93 dolláros részvényenkénti nyeresége volt a negyedévben a Google anyavállalatának.

Költi a pénzt a Google, hogy még több pénze legyen

Az Alphabet sokat költ, hogy lépést tudjon tartani a versenytársaival. A tőkeberuházás a triplájára emelkedett 2018 első negyedévében az előző év azonos időszakához képest és az elemzői várakozások több mint duplája lett. A Google-divízió összesen 7,6 milliárd dollárt költött el a január-márciusi időszakban, miközben az elemzők az Alphabetre összesen 3,8 milliárd dollárt vártak.

A menedzsment

elkötelezett a növekedés mellett

, a tőkeberuházások megugrása is ezt jelzi – indokolta a cég pénzügyi igazgatója, Ruth Porat a számokat a negyedéves eredményeket bemutató konferenciahíváson. Főként adatközpontokra és ingatlanokra költött a cég, megvették például a Chelsea Marketet, mert azokat az ingatlanokat, amelyekben jó lehetőséget látnak, inkább megveszik, mint bérlik. A hálózati kapacitásokra is költöttek tenger alatti kábelekkel, valamint médiatartalmat is vásároltak a YouTube-ra.

Hasítanak a hirdetések

A Google hirdetési bevételeinek növekedése folytatódott, 24 százalékkal ugrott meg az előző évhez képest. Úgy tűnik, hogy a Facebook kapcsán kirobbant adatbiztonsági botrány még nem volt negatív hatással a hirdetési bevételekre. Az Alphabet főleg a Google hirdetéseiből él, a teljes bevétel 85 százalékát adták a hirdetések. A Google dominálja továbbra is mind az online és a mobilos keresések piacát is, a gazdaság pedig erős és a vállalatok egyre többet költenek hirdetésekre.

A fizetett kattintások (ahányszor a felhasználók a hirdetésekre kattintanak és ezzel bevételt termelnek) 8 százalékkal nőttek az egy évvel ezelőtti szinthez képest, míg az egy kattintásra jutó bevétel 7 százalékkal esett.

Durván elkezdett költeni a Google, hogy az internet királya maradjon

Az innovatív fejlesztéseket magában foglaló “other bets” -divízió továbbra is jelentős veszteségeket termel az Alphabetnek. 150 millió dolláros bevétel mellett 571 millió dolláros veszteséget termelt az üzletág a működési eredmény szintjén. A divízió olyan tevékenységeket tartalmaz, mint például a Waymo önvezető autók fejlesztése, vagy a Nest-okostermosztát.

Árfolyamreakció

Ezúttal elmaradt a heves árfolyamreakció az Alphabet gyorsjelentésére, a zárás utáni kereskedésben mindössze fél százalékot emelkedett az árfolyam.
Durván elkezdett költeni a Google, hogy az internet királya maradjon

Forrás: portfolio.hu

Hasonló hírek

Döbbenet: petíciót nyújtottak be, hogy megfosszák a rangjuktól Harry herceget és Meghan hercegnét, ez lett az eredménye!

Mazsi

Gyász: öngyilkos lett a Love Island sztárja

Géza

Brutális: élő adásban verték meg a riporternőt! – VIDEÓ

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------