Főoldal » Őrület! Magyarország felkészült egy atomtámadásra? (Olvasd el és nézd meg!)
Tudástár - minden érdekesség

Őrület! Magyarország felkészült egy atomtámadásra? (Olvasd el és nézd meg!)

Magyarország felkészült egy atomtámadásra?

1. A metró, illetve a talaj és a betonszerkezet megvéd a sugárzástól, feltéve ha az alagút lezárt része egyben marad és nem keletkeznek lukak vagy repedések ahol a rádióaktív por bejuthat.

2. Nem igazán az embermennyiség a lényeg hiszen sok jó ember kis helyen is elfér, viszont étel és víz az nincs csak amit hozol magaddal.
A rádióaktív izotópok bomlanak és a legtöbb erősen rádióaktív anyag ami egy atomrobbanásnál keletkezik elég rövid életű. A sugárzás mértéke 7-14 nap alatt visszaesne a biztonságos szintre(kivéve a kráterek környéke) 6 hónap alatt pedig a robbanás előtti szintre. Nem keverendő a reaktor leolvadásokkal amiknél teljesen más anyagok kerülnek a levegőbe, azoknak az izotópoknak sokkal hosszabb a felezési idejük, így sokkal tovább fognak sugározni.

Egy szó mint száz, 14 nap után a sugárzás nem fog túl sok gondot okozni, a halott hegyek és az emiatt kialakuló járványok, az étel és friss víz hiány, az orvos és gyógyszerhiány és a meggyengült ózon réteg viszont már igen.

Forrás: hirzona24

 

Hasonló hírek

Helyi „téglákból” építkezhetünk a Marson

Mazsi

A kisváros, ahol egy kutya lett a polgármester

info

Stephen Hawking figyelmeztet: tűzgolyó lesz a Földből

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------