Hirmagazin.eu
Főoldal » Őrület: földönkívüliek bázisait fedezték fel a Vénuszon! – VIDEÓ
Csillagászat, űrkutatás

Őrület: földönkívüliek bázisait fedezték fel a Vénuszon! – VIDEÓ

Las­san ne­gyed­szá­zada, hogy a Ma­gel­lán űr­szonda fel­tér­ké­pezte a Vé­nusz fel­szí­né­nek 98 szá­za­lé­kát, mégis csak most ke­rült az ufó­va­dá­szok fi­gyel­mé­nek kö­zép­pont­jába. Egy lel­kes ama­tőr kü­lö­nös struk­tú­rá­kat fe­de­zett fel a nyil­vá­nos tér­ké­pen, ame­lyek­ről 3D-s mo­del­le­ket is ge­ne­rált, így szinte élő­ben lát­hat­juk mi­lye­nek is a fur­csa ano­má­liák…

A NASA Magellan űrszondája 1990-től 1994-ig gyűjtött adatokat a Vénuszról, a naprendszerünk második bolygójáról. Mintegy 15 ezerszer kerülte meg a planétát, és felszínének 98%-át térképezte fel radar segítségével, 95%-ról pedig gravitációs térképet készített.

Őrület földönkívüliek bázisait fedezték fel a Vénuszon! - VIDEÓ
A Vénusz szinte egész felületét feltérképezték 1994-ig

A küldetés lejárta után földi utasításra csökkenteni kezdte pályamagasságát, majd belemerült a Vénusz légkörébe. Október 12-én szakadt meg a kapcsolat a szondával. Feltehetően elégett a sűrű légkörben.

Őrület földönkívüliek bázisait fedezték fel a Vénuszon! - VIDEÓ 1
A Magellán űrszonda 4 éven keresztül pásztázta a bolygó felszínét

Egy lelkes ufóvadász nem csak, hogy furcsa objektumokat fedezett fel a már évtizedek óta rendelkezésünkre álló Vénusz térkép alaposabb vizsgálgatása alatt, de egy 3D-s szoftver segítségével, térben is legenerálta az adott objektumok képét. Így szinte élőben is láthatjuk, a különös, építményszerű struktúrákat.

Ufológus szakértők szerint ezek a dolgok a Vénuszon élt, vagy élő lények hatalmas bázisai lehetnek. 

Az 1950-es évek végén még maga Eisenhower elnök is találkozott egyikükkel, aki Val Valiant Thor-nak nevezte magát. A férfi különös hatással volt mindenkire, aki a közelébe ment. Rögtön barátságosan kezdtek viselkedni vele. Állítása szerint a Vénusz lakói, akik kísértetiesen hasonlítanak a földi emberekre, folyamatosan jönnek-mennek a két bolygó közt. Látogatása alatt is (1959-ben) 77-en tartózkodtak éppen a Földön, hogy megfigyeljék, tanulmányozzák az emberek világát. Állításai szerint a vénusziak főként a felszín alatti városokban élnek. Azóta sem derült ki, hogy tényleg egy vénuszi lény volt-e, vagy csak egy különös paranormális képességekkel megáldott földi szélhámos…

Őrület földönkívüliek bázisait fedezték fel a Vénuszon! - VIDEÓ 2
Val Valiant Thor jobbra…

Az ufológusoknak az a véleménye a felszíni építmények a korábbi bázisvárosok, vagy azok a romjai lehetnek, hiszen a felszín alkalmatlan bármilyen élő organizmus számára.

Őrület földönkívüliek bázisait fedezték fel a Vénuszon! - VIDEÓ 3

A Vénusz online térképén te is megkeresheted a furcsa objektumokat: http://webgis2.wr.usgs.gov/Venus_Global_GIS/

A Vénusz Föld-típusú bolygónak számít, néha a Föld testvérbolygójának is hívják, mivel a két bolygónak hasonló a mérete, a gravitációs ereje és a tömege. Kénsav tartalmú felhőréteg takarják a felszínt. A kőzetbolygók közül a Vénusznak van a legsűrűbb légköre, amelyet főleg szén-dioxid alkot. A légköri nyomás a földinek 92-szerese. Olyan meleg van rajta, hogy az egyes feltételezések szerint a felszínen valaha létezett, a földihez hasonló óceánok régen elpárologtak. Így nem csoda, hogy a vénuszi bázisok a mélyben vannak.

Bármit is fedezett fel a figyelmes kutató, ősi romokat, vagy csak furcsa sziklaképződményeket, esetleg pixelhibákat, a történet bizony nagyon érdekes. Korábban már mások fantáziáját is beindította a titokzatos bolygó.

Őrület földönkívüliek bázisait fedezték fel a Vénuszon! - VIDEÓ 4

Többek közt eljátszottak azzal a gondolattal is, mi lenne, ha terraformálnák a Vénuszt, és vízzel árasztanák el, így alkalmas lehetne arra, hogy földi kolóniák telepedhessenek meg rajta. Persze egy ilyen projekt több száz, vagy több ezer évig is eltartana, így az ötlet csak fikció maradt…

Forrás: ufosightingsdaily.com/Ripost

 

Hasonló hírek

Indítás után felrobbant a SpaceX teherűrhajójának hordozórakétája

info

Az Akacuki lassan megkezdi a Vénusz vizsgálatát

Edit

Légköre lehet a Földhöz legközelebbi exobolygónak

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------