Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Őrület! Ezt nem tudtad a migránsokról Te sem!

Tartanak az illegális bevándorlóktól, hiszen nem tudják kiben mi lakozik. Féltik családjukat, unokáikat, gyerekeiket is. Sajnos, lehet is, mivel az illegális migránsok többsége analfabéta, nulla iskolázottságú és antiszociális. Megfogják a kutyákat, helyben megnyúzzák, a nyers húst kerti csapoknál lemossák és felzárkózni szeretnének az európaiakhoz, papírzacskóba teszik és megeszik.

Betörtek Baranyába a menekültek és nagyon örültek, hogy Szlovéniába (!!!) értek.
MTI Fotó: Lendvai Péter

A szabad ég alatt várakoztak a migránsok hétfő este a magyar–horvát határtól alig tíz kilométerre fekvő Kislippón. A bevándorlókat nem sokkal tíz óra után tartóztatták fel a rendőrök. Összesen 27-en lépték át illegálisan a magyar határt.

Huszonöt kilométerrel arrébb, Kölkednél kora hajnalban egy 16 fős társaság is átjutott. Ők – csakúgy mint az éjszaka feltartóztatott csoport – pakisztániaknak vallották magukat. Mindkét csoport kizárólag férfiakból áll.

Az elmúlt napokban Kölkeden ismét nagyobb a rendőri jelenlét: a migránsok a szerb–magyar–horvát hármashatár közelében újra egyre gyakrabban próbálnak átjutni Magyarországra, a Duna árterében.

Az illegálisan érkezők már nem sűrű, tömött sorokban jönnek, hanem hosszú-hosszú kígyózó sorokban és folyamatosan. Napi 70-150 fő próbálkozik a határokon átjutni, Legterheltebb Mohács környéke és a Duna ártere. Kép: magyaridok.hu

Az M1 tudósítója elmondta, a környéken élők szerint a láthatóan több járőr ellenére sem érzik magukat teljesen biztonságban. Tartanak az illegális bevándorlóktól, hiszen nem tudják kiben mi lakozik. Féltik családjukat, unokáikat, gyerekeiket is. Sajnos, lehet is, mivel az illegális migránsok többsége analfabéta, nulla iskolázottságú és antiszociális. Megfogják a kutyákat, helyben megnyúzzák, a nyers húst kerti csapoknál lemossák és felzárkózni szeretnének az európaiakhoz, papírzacskóba teszik és megeszik.

A magyar rendőrök az elmúlt hétvégén hetven olyan külföldi állampolgárt tartóztattak fel, akik illegálisan lépték át a magyar határt. A hatóságok mindenkit, így a legutóbb elfogott határsértőket is visszaküldték a kerítés túloldalára.

Popovics Deján, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az M1-nek elmondta, a férfiakból álló csoport tagjai sem személyazonosságukat, sem Magyarországon tartózkodásuknak jogszerűségét nem tudták igazolni, ezért előállították őket. Meghallgatásukat követően a hatályos visszafogadási egyezmény alapján kedden a kora délutáni órákban átadták őket a horvát hatóságoknak – tette hozzá a szóvivő.

Korábbi feltartóztatás.
Kép: police.hu

Megélénkült a balkáni útvonalon érkezők száma

A balkáni útvonal részben azóta élénkült meg újra, amióta a görög legfelsőbb bíróság döntése alapján a menedékkérőket nem tarthatják a Leszbosz szigetén lévő hotspotokban. Akik április 17-e után érkeznek, azok a legkézenfekvőbb, vagyis a balkáni útvonalat használva továbbutazhatnak a szárazföldre. A táborok körülményei és a menedékkérelmek elbírálási ideje miatt ugyanis egyre több bevándorló tiltakozott.

Kép: magyarkurir

A hotspotokat eredetileg arra tervezték, hogy ott csak néhány hetet töltsenek a menedékkérők, míg vagy visszatoloncolják őket Törökországba, vagy – miután a kvóták alapján valamelyik ország befogadta őket – tovább jussnak Európába. Jelenleg azonban sem a visszatoloncolás, sem a kvótaalapú elosztás nem működik.

Forrás: M1 Híradó

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Related posts

Friss! Tragédia! Tolató furgon gázolt halálra egy idős asszonyt Zala megyében

Géza

Eláll a korábban indított perektől a Quaestor felszámolója

Edit

Captagon – a Közel-Kelet drogja

Géza