Image default
Kirándulás, utazás itthon

Őrület! Elállt a lélegzetünk is, pedig ez csak Magyarország! Tengeri menőség a Duna mellett! Oszd meg!

Sokan nem gondolnák, de alig pár kilométerre a fővárostól igazi kis ékszerdoboz rejtőzködik a Duna mentén, jól megbújva a természet ölelő karjaiban… de mutatunk inkább képeket erről a csodás 3 napról, amit eltöltöttünk itt, mert ennyi igenis kell.

Csodálatos panoráma a Duna mellett

És ez még mindig semmi! Szóval, puszi és a csodálat helyett begépelek nektek pár érdekfeszítő sztorit és néhány meglepő impressziót. Ez mind-mind Visegrád és a környéke, egy apró, de annál impozánsabb szelet a Dunakanyarból.

Mátyás a legnagyobb

Véres és borongós történetek is szegélyezik az utunkat… középiskolás tankönyvből is felmereng a história, amikor Zách Felícián a király elé járulva nem sokat teketóriázott, azonnal a tárgyra tért: bosszúból levágta a királyné ujjait. Visegrádon utcát is elkereszteltek a mészáros lányáról. De nem ez a hazafias tett a Visegrádi történelem csúcspontja, hanem a Mátyás király fémjelezte korszak a 15. század derekától egészen a végéig. Róla szól az egész város, még egy hatalmas bulit is csapnak a középkor tiszteletére júliusban.

A Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok az egyik legnagyobb hazai középkori forgatag, amely az 1335-ben rendezett visegrádi királytalálkozónak állít tiszteletet. Több mint ezer kosztümös lovag, több száz árus és több száz program vár mindenkit. Közben végig lovagi tornák tarkítják az így is elképesztően színes programkínálatot. Idén július 13. és 15. között rendezik meg az eseményt. Ha már most szállást kerestek, itt biztosan találtok az ízléseteknek megfelelőt.

Visegrádhoz közel is számos gyöngyszem található. Elárulom, hogy nekem Esztergom volt a személyes kedvencem. Hogy miért! Na, ezért! Gyönyörködj!

Forrás: noizz.hu

Hasonló hírek

Megszámolták a Duna szigeteit “az értől az óceánig”

Géza

Kirándulás Noszvajra

info

Alig ismert hazai gyöngyszem: a magyar Grand Canyon! Ezt látnod kell!

Mazsi