Hirmagazin.eu
Főoldal » Őrület: betiltották a fogmosást Debrecenben
Életmód hírek

Őrület: betiltották a fogmosást Debrecenben

Meg­lepő dön­tést ho­zott né­hány deb­re­ceni óvoda. Náluk már nem mos­nak fogat az óvo­dá­sok. Más óvo­dák­ban vi­szont nem értik a dön­tést.

Meglepő lépésre szánta el magát több debreceni óvoda is: náluk már nem mosnak többé fogat a gyerekek! Az óvodavezetőknek joguk volt így dönteni, mert jogszabály nincs erről, az önkormányzat pedig az óvodákra bízta a dolgot.

Őrület: betiltották a fogmosást Debrecenben

De miért választották ezt a megoldást? Általában higiéniai okokból, de van, ahol az óvoda napirendje, máshol pedig a helyi csapvíz minősége miatt.

Volt óvoda, amelyik arra hivatkozott, hogy túl sok a gyerek, és nem tudják megakadályozni, hogy a gyerekek esetleg kicseréljék egymás között a fogkefét. Az egyik óvodában a mosdókat egy szűk folyosón kell megközelíteni, és az óvónők nem tudják felügyelni a 30 fős csoportokat.

Őrület betiltották a fogmosást Debrecenben 1

A Ripost napilap által megkérdezett, ám nevét vállalni nem kívánó óvodavezető viszont azt mondta: évtizedek óta fogat mosnak a gyerekek náluk, és ebből még sohasem volt probléma.

Az óvodai fogmosást pártolók, és az azt betiltók érveit és ellenérveit a keddi Ripost napilapban olvashatod!

Az orvosok ajánlása 3-6 éves korra Napi két fogmosás ajánlott az óvodás gyerekeknek az orvosok szerint. Ebben a korban már lehet gyerekfogkrémet használni. Kizárólag gyerekfogkefét használjanak, tilos a felnőtt fogkefe és az elektromos fogkefe is! A gyerekek keze csak tízéves korukra lesz elég ügyes a „szakszerű” fogmosáshoz, addig érdemes újra és újra megmutatni, valamint ellenőrizni a fogmosást.
Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Terepszínű ruhában, terepszínű pokrócon, térdelve lőtte magát fejbe a polgárőr!

info

Főváros – pótlóbuszok szállítják az utasokat az 1-es villamos helyett

Géza

Papsajt, a növény, amit te már nem ismersz, de mi még ettük!

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------