Főoldal » Őrület: betiltották a fogmosást Debrecenben
Életmód hírek

Őrület: betiltották a fogmosást Debrecenben

Meg­lepő dön­tést ho­zott né­hány deb­re­ceni óvoda. Náluk már nem mos­nak fogat az óvo­dá­sok. Más óvo­dák­ban vi­szont nem értik a dön­tést.

Meglepő lépésre szánta el magát több debreceni óvoda is: náluk már nem mosnak többé fogat a gyerekek! Az óvodavezetőknek joguk volt így dönteni, mert jogszabály nincs erről, az önkormányzat pedig az óvodákra bízta a dolgot.

Őrület: betiltották a fogmosást Debrecenben

De miért választották ezt a megoldást? Általában higiéniai okokból, de van, ahol az óvoda napirendje, máshol pedig a helyi csapvíz minősége miatt.

Volt óvoda, amelyik arra hivatkozott, hogy túl sok a gyerek, és nem tudják megakadályozni, hogy a gyerekek esetleg kicseréljék egymás között a fogkefét. Az egyik óvodában a mosdókat egy szűk folyosón kell megközelíteni, és az óvónők nem tudják felügyelni a 30 fős csoportokat.

Őrület betiltották a fogmosást Debrecenben 1

A Ripost napilap által megkérdezett, ám nevét vállalni nem kívánó óvodavezető viszont azt mondta: évtizedek óta fogat mosnak a gyerekek náluk, és ebből még sohasem volt probléma.

Az óvodai fogmosást pártolók, és az azt betiltók érveit és ellenérveit a keddi Ripost napilapban olvashatod!

Az orvosok ajánlása 3-6 éves korra Napi két fogmosás ajánlott az óvodás gyerekeknek az orvosok szerint. Ebben a korban már lehet gyerekfogkrémet használni. Kizárólag gyerekfogkefét használjanak, tilos a felnőtt fogkefe és az elektromos fogkefe is! A gyerekek keze csak tízéves korukra lesz elég ügyes a „szakszerű” fogmosáshoz, addig érdemes újra és újra megmutatni, valamint ellenőrizni a fogmosást.
Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Hatalmas örömhírt közölt az SMA-s Levike édesanyja

Mazsi

“Az utasokról ömlött a víz” – a nyári meleg ellenére is fűthetnek néhány hazai vonaton

Géza

A régi rádiók szerelmese

info