Image default
Sporthirek

Oroszországot 4 évre eltiltották a legnagyobb sporteseményektől, oda az olimpia és a katari világbajnokság

A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) négy évnyi kizárással sújtotta Oroszországot minden nagyobb sporteseményről, így az ország nem vehet rész a 2020-as tokiói, valamint a 2024-es olimpián és a 2022-es katari világbajnokságon sem.

A szakértői tanácsadóknak elegük lett rengeteg doppinghasználati eljárásból, ezért muszáj volt meghúzniuk a vonalat, amellyel példát statuálhatnak a sportvilágnak – olvasható a Daily Mail-en.

Oroszországnak 21 nap áll rendelkezésére a kizárásról szóló fellebbező per megindítására, ám mivel a határozat csak 2020 nyarán lép érvénybe, az ország folytathatja a labdarúgó Európa bajnokságot, amelynek mérkőzései közül néhányat épp Szentpéterváron rendeznek meg.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság kijelentette, hogy egyes orosz atlétáknak, akik bizonyítani tudják, hogy nem használtak doppingszereket, engedélyezik, hogy részt vegyenek az eseményeken egy semleges zászló színei alatt.

A szankciót a 17 főből álló bizottságból kilencen helyeselték, köztük Vicki Aggar, egy brit paralimpikon, akik szerint ez a lépés volt az egyetlen értelmes döntés.

Forrás: Blikk.hu

Fotó: MTI

Hasonló hírek

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) megpályázta a 2022-es műkorcsolya- és jégtánc-világbajnokság rendezési jogát.

Géza

Óriási magyar világsiker, mérföldkőhöz érkezett sztárunk

Mazsi

Hertha: elfogyott a türelem, Dárdainak mennie kell

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------