Image default
Külföld

Orosz turisták vannak veszélyben Törökországban

forrás: MTI

Az orosz idegenforgalmi hivatal figyelmeztette szerdán a Törökországban tartózkodó orosz turistákat: fennáll a veszélye annak, hogy elrabolják őket az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet dzsihadistái.

“Az Iszlám Állam nemzetközi terrorszervezet vezetői azt tervezik, hogy Törökországban tartózkodó orosz állampolgárokat ejtenek túszul” – közölte a Roszturizm.

“A túszokat az IÁ által ellenőrzött övezetekbe hurcolhatják, ahol kivégezhetik, vagy élőpajzsnak használhatják őket” – olvasható a közleményben.

“Azoknak a turistáknak, akik nem szervezett keretek között utaznak Törökországba, minden lehetséges és szükséges intézkedést meg kell tenniük saját biztonságuk érdekében” – hangsúlyozta az ügynökség.

November 28. óta a nagy orosz utazási irodák nem értékesíthetnek törökországi utakat a hivatalos közlés szerint biztonsági okokból. A korlátozás azután lépett életbe, hogy a török légierő lelőtt egy SZU-24 típusú orosz vadászbombázót a szíriai határ térségében. Az incidens súlyos feszültséget okozott a két ország viszonyában, s Moszkva egy sor megtorló intézkedést vezetett be Törökország ellen, dacára annak, hogy Ankara addig Moszkva kiemelt partnere volt.

A polgárháború sújtotta Szíriával szomszédos Törökország az utóbbi időben többször is véres terrortámadások helyszíne volt. Legutóbb, január 12-án az eurázsiai országban első ízben ért támadás külföldi turistákat, amelyben tíz német állampolgár vesztette életét.

 

Hasonló hírek

Vallott a dzsihadista feleség: így élt a terroristákkal

Mazsi

Ismét furcsán viselkedett Juncker.. Oszd meg!

Géza

Halálra gázolt a Lamborghinivel egy férfit, majd nekiállt sms-ezni! 18+ – VIDEÓ

Mazsi