Főoldal > Hírek > Tudástár > Tudástár - minden érdekesség > Orosz léggitáros lett a világ legjobbja

Orosz léggitáros lett a világ legjobbja

Hirdetés

hirmagazin_2015-08-31_064927

Az orosz Kiril Blumenkranc nyerte szoros versenyben a finnországi Ouluban a hét végén rendezett léggitár-világbajnokságot.

A viadalon valódi hangszer nélkül kell imitálni a gitározást a lehető legnagyobb átéléssel. A zene eközben szól, és egy adott számot kell a versenyzőnek léggitározni.

Az észak-finnországi városban immár huszadik éve megrendezett versenyen tizenkét ország 30 versenyzője vetette össze tudását. Az utolsó fordulóba 10 versenyző került, Kiril Blumenkranc, művésznevén Our Daddy hatalmas gitárpárbajt vívott a háromszoros amerikai bajnokkal, a New York-i Matt “Aristotle” Burnsszel. A párbaj döntetlenül végződött, ezért egy újabb megmérettetést rendeltek el a szervezők, amelyet az űrruhás, villogó kesztyűben játszó orosz rocker nyert meg.

“Mindkét srác bámulatos volt. Hangról-hangra vérükben volt a zene. Csupán a kesztyű döntött” – vélte a londoni Zac Munro, a bajnokság 2002-es nyertese.

A tavalyi győztes, a 19 éves japán lány, Nagura Nanami a negyedik helyen végzett.

hirmagazin_2015-08-31_065050

Az első léggitár versenyen Ouluban még csak nyolcan vettek részt, a helyi versenyzők mellé egy érkezett a szomszédos Svédországból. Idén rekordszámú versenyző érkezett, Oroszország és az Egyesült Államok mellett Belgiumból, Japánból és Kanadából is.

Forrás: metropol; Kép: Google, illusztráció;
Korrektúra: www.hirmagazin.eu

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Megosztás:
Hirdetés
tűzvédelem
WordPress Lightbox