Hirmagazin.eu
Főoldal » Orosz kémmé akart válni a német férfi, azonban lebukott..
Külföld

Orosz kémmé akart válni a német férfi, azonban lebukott..

Kémkedéssel vádolnak egy német férfit, akiről azt feltételezik, hogy a német törvényhozás által használt épületekről szivárogtatott információt az orosz katonai hírszerzésnek.

A kirobbant ügy újabb ütést mérhet az egyébként is feszült német-orosz kapcsolatokra – írja az AP.

A német személyiségi jogok miatt csak Jens F. néven megnevezett személy a szövetségi ügyészség szerint egy olyan cég alkalmazottja volt, amelyet többször szerződtetett a Bundestag, a törvényhozás épületében található elektronikus berendezések vizsgálatára.

Ebből adódóan a férfinek hozzáférése volt olyan dokumentumokhoz, amelyek a német törvényhozás épületeinek alaprajzait tartalmazták.

Az ügyészség szerint valamikor 2017 szeptembere előtt a férfi saját elhatározásból úgy döntött, hogy ezeket az információkat átadja az orosz titkosszolgálatnak, amelyeket el is küldött az orosz katonai hírszerzés (GRU) berlini nagykövetségen tartózkodó képviselőjének. Azt viszont nem közölte az ügyészség, hogy miként szereztek tudomást a férfi tevékenységéről, aki jelenleg még nincs őrizetben. Jelenleg a bíróságon múlik, hogy eljárást indítanak-e ellene. Az nem világos, hogy volt-e információértékük az átadott dokumentumoknak az orosz hírszerzés számára.

A német-orosz viszony az utóbbi időben több területen is sérült. Az Európai Unió szankciókat vetett ki két orosz tisztségviselőre és a GRU egy részére is mivel feltételezhetően részt vettek a német törvényhozás elleni 2015-ös kibertámadásban. Emellett jelenleg fut Berlinben annak az orosz férfinak a pere, aki a vádak szerint még 2019-ben, a fővárosban fényes nappal gyilkolt meg egy grúz férfit, feltehetően Moszkva utasítására.

A két ország közötti feszültség pedig csak növekedett, amikor Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikust megmérgezték és németországi lábadozása után Oroszországba való visszatérésekor bebörtönözték.

Címlapkép forrása: Andrea Innocenti/REDA&CO/Universal Images Group via Getty Images

portfolio

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Osztrák diák nyerhet pert a Facebook ellen! Több ezren követhetik a példáját!

Mazsi

Úzvölgyi katonatemető – A magyar fél igazát támasztja alá egy tanulmány

Géza

Nem vonható vissza a mianmari vezető Nobel-békedíja

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!