Image default
Külföld

Orosz diplomaták szerint embertelenül bánnak Butyinával

A képviselet helyi idő szerint szerdán kiadott közleménye szerint munkatársai meglátogatták a börtönben Marija Butyinát. Az ott tapasztaltak alapján állítják, embertelenek a fogva tartási körülmények.

Index

Butyina kénytelen hajnali háromig ébren maradni, mert csak ekkor hagyhatja el celláját, a szabad levegőre azonban egyáltalán nem engedik ki. A dokumentum szerint ez olyan nyomásgyakorlás, amely megmutatkozhat a nő idegi állapotán. Butyinának állandó támogatásra van szüksége. A képviselet úgy vélekedett, hogy a közvéleménynek reagálnia kell az ilyen önkényre.

Marija Butyinát azzal vádolják, hogy részt vett egy összeesküvésben, és egy idegen ország javára tevékenykedett. Az amerikai titkosszolgálatok szerint tevékenységét úgy folytatta, hogy nem jegyeztette be magát az Egyesült Államokban külföldi ország ügynökeként. A nőt július 15-én vették őrizetbe Washingtonban, órákkal Donald Trump és Vlagyimir Putyin orosz elnök helsinki csúcstalálkozója után. A bíróság nem engedélyezte, hogy óvadék ellenében szabadlábon védekezhessen.

A bírósági dokumentumok szerint 2016-ban, diákvízummal érkezett az Egyesült Államokba. A 29 éves Butyina megpróbált kapcsolatokat kiépíteni republikánus politikusokkal és konzervatív szervezetekkel, köztük például az országos fegyverszövetséggel. Az ügyészek szerint egy magas rangú orosz kormányzati tisztségviselő útmutatásai alapján járt el.

Ügyét Szergej Lavrov orosz külügyminiszter felhozta Mike Pompeo amerikai kollégájának július 21-én folytatott telefonbeszélgetésükön, és a nő szabadon bocsátását követelte. Szerinte koholt vádak alapján tartják őrizetben.

Forrás: MTI

Hasonló hírek

Gyilkos esküvő: 12 családtag vesztette életét a szörnyű napon

Mazsi

Soron kívüli EU-csúcs várható novemberben

Géza

Vége a titkos adatgyűjtésnek

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelöl örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelöl valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesztő
--------------------------------------------