Főoldal » Örömtáncba kezdtek a férfiak: elképesztő, ami kiderült a sörről
Egészség - betegség

Örömtáncba kezdtek a férfiak: elképesztő, ami kiderült a sörről

Felsorolni is nehéz lenne, mi mindent köszönhetnek a jókedven kívül a férfiak a sörnek. A tudósok azonban most bebizonyították, miért olyan egészséges ez az ital.

Csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának esélyét.

Hasonló okokra hivatkozva eddig csak a vörös bor mellett kampányoltak a szakemberek, viszont most olasz kutatók bebizonyították, hogy a sörivóknál 42 százalékkal alacsonyabb volt mindenféle szívbetegség kockázatának kialakulása, mint a sört nem fogyasztók körében. Ez persze nem azt jelenti, hogy minden estét úgy tolj meg, mintha nem lenne holnap, de napi egy korsó sörrel tökjó vagy még.

Csökkenti a vesekő kialakulásának esélyét. 

Imádjuk a tudósokat, mert a finnek például azt bizonyították be, hogy napi egy üveg sör (a félliteres és nem a kétliteres kiszerelés) 40 százalékkal csökkenti a vesekő kockázatát. Ez egyrészt annak tudható be, hogy a sörtől sűrűbben jársz a vécére, másrészt pedig a komló segít lelassítani a kalcium felszabadulását a csontokból, ami a vesekő kialakulásáért is felelős.

Csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának az esélyét.

Holland kutatók 38 ezer olyan férfit vettek rá napi egy-két korsó sör fogyasztására, akik ritkán vagy soha nem ittak korábban alkoholt. Négy év után pedig azt tapasztalták, hogy az alanyoknál 30 százalékkal csökkent a 2-es típusú cukorbetegség kockázata.Viszont más kutatások azt mondják, hogy akik egy liternél több sört nyomnak be naponta, azoknál nem csökken, sőt inkább nő a cukorbetegség kockázata.

Örömtáncba kezdtek a férfiak elképesztő, ami kiderült a sörről 1

Csökkenti a szürke hályog kialakulásának esélyét.

Kanadai kutatók találták azt mondani, hogy a napi egy korsó sör fokozza az antioxidánsok hatását, amitől a szemproblémák, főleg a szürke hályog kialakulásának esélye csökken. Viszont napi háromnál több sör esetében a hatás pont ellentétes.

Csökkenti a vérnyomást.

A magas vérnyomás a felelős egy csomó egészségügyi problémáért, de a sör a barátod. És ha nekünk nem is hiszel, akkor hallgass csak a harvardi kutatókra, egy tanulmányuk szerint a napi egy-két sört fogyasztók körében kisebb valószínűséggel alakult ki magas vérnyomás, mint a mérsékelt borfogyasztóknál.

Örömtáncba kezdtek a férfiak elképesztő, ami kiderült a sörről 2

Forrás: player.hu/Ripost

Hasonló hírek

Házi praktikák impotenciára

Géza

Forradalom jöhet a fogászatban

Mazsi

SOKKOLÓ KÉPEK! Leolvadt a kislány bőre, miután megfogott egy mérgező növényt 18+

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------