Image default
Állatvilág

Örökbe fogadtak egy kiskutyát. 3 év után az állat változni kezdett, a család teljesen lefehéredett attól, mi lett belőle!

Egy kínai család 2016-ban éppen vakáción volt, amikor örökbefogadott egy négylábú kedvencet, amely az elmondások szerint egy tibeti masztiff kutyakölyök volt. Ezt ők természetesen el is hitték.

Ehelyett a gyanútlan család valójában egy veszélyeztetett ázsiai fekete medvebocsot vitt haza, amelyet az egyik helyi állatmenhelyre vitt be valaki.

A “kisállat” gazdája, Su Mou elmondása szerint családja gyanakodni kezdett, amikor, ahogyan elnevezték ‘Kis fekete’ nem akart megállni a növésben. Elérte a több, mint 91 cm-es magasságot és súlyban a 113 kg-ot.

A kutyáktól megkülönböztethető módon a medvék gyakorta állnak a hátsó lábukra. Ez a jel és többek között az is, hogy a négylábúnak csillapíthatatlan volt az étvágya és bizarr a fizikuma, elég volt, hogy végre felfedezzék a bakit.

“Minél többet nőtt, annál inkább kezdett hasonlítani egy medvére.” – magyarázta az egyik szomszéd.

Su beismerte, hogy féltek a túlnövekedett házi kedvencüktől és attól, hogy ez milyen színben fogja őket feltüntetni. Szerencsére a család megtudta, hogy egy ilyen állatot tartani törvényellenes és felkeresték a helyi hatóságokat, segítséget kérve.

A medvét, aki amúgy remek kondícióban volt, átadták a Yunnan Vadrezervátumnak. Az ázsiai fekete medve egy védett faj Kínában.

Ez nem az első eset volt, hogy egy fekete medvét összetévesztettek egy kutyakölyökkel. Még 2015-ben egy farmer is „megmentett” egy ilyen bocsot egy Yunnan közeli erdőből, mivel azt hitte, hogy egy elhagyatott kölyökkutya.

Forrás: tudasfaja.com

Hasonló hírek

Barátság és nincs barátság!

Géza

A ló megszimatolja a zárt koporsót… a reakciója, miután felfedezi, hogy ki fekszik benne, megsiratja a gyászolókat – VIDEÓ

Mazsi

Ezzel etesse háziállatát, ha jót akar neki

Edit