Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Őrizetbe vették a szegedi diáklány támadóját

hirmagazin_2015-07-22_062532

Őrizetbe vette a rendőrség azt a férfit, aki a megalapozott gyanú szerint azért támadt egy szegedi diáklányra, mert barátját illegális bevándorlónak gondolta.

Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, azonosította a rendőrség azt a férfit, aki megalapozottan gyanúsítható az Újszegedi Partfürdőnél szombaton elkövetett erőszakos cselekménnyel.

A rendőrség a gyanúsítottat őrizetbe vette. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság az ügy iratait hatáskör és illetékesség hiánya miatt megküldte a Szegedi Nyomozó Ügyészségnek.

Az MTI kérdésére, azzal összefüggésben, hogy a rendőrség általában akkor hivatkozik hatáskör és illetékesség hiányára, ha az érintett tagja a hivatásos állománynak, az őrnagy leszögezte: a gyanúsított nem rendőr. Ennél többet nem közölt.
A lány arccsontja eltört, szemei alatt zúzódások vannak
A delmagyar.hu beszámolója szerint szombaton este egy csoport azért kötött bele a háromfős társaságba, mert azt hitték, hogy a lány barátja bevándorló. Tímea arccsontja eltört, mindkét szeme alatt zúzódások vannak, szája felrepedt, a sebet több öltéssel kellett összevarrni, kis híján több foga is kiesett. Hétfőn megműtötték, törött arccsontjait sikerült összeilleszteni.

A műtét előtt pár órával a Facebookon azt üzente az érte aggódóknak: Meggyógyulok!

Az ellenzék a kormány gyűlöletkampányát okolja a történtekért, a kormány visszautasítja, hogy a menekültek ellen hergelné az embereket.

Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője azt mondta: a jelenleg is folyamatban levő eljárási cselekmények miatt az ügyészség szerdán ad bővebb tájékoztatást.
Szolidaritás a megvert lánnyal
Demonstráción fejezték ki szolidaritásukat a Szegeden megvert diáklánnyal civilek a budapesti Erzsébet téren kedd este.

A budapesti Erzsébet téren mintegy kétszáz ember csendes, zenés megemlékezést tartott. A megjelentek cédulákra, papírszívekre írt üzeneteken fejezhették ki szolidaritásukat a megvert fiatalokkal.
Egy fiatalember kómában fekszik
A hvg.hu információ szerint a brutális támadás elkövetője egy börtönőr bolt. A portál arról is beszámolt, hogy szombat éjjel egy másik fiatal is megsérült Szegeden, közel a fenti támadás helyszínéhez. Egy fiatalember leesett egy felüljáróról, súlyosan megsérült, és most kómában fekszik. Neten terjedő hírek szerint nem leesett, hanem megverték és ledobták, a rendőrség azonban azt közölte, hogy nincsen bántalmazásra utaló jel. Ennek ellenére vizsgálják, hogy van-e összefüggés a két szegedi eset között.

Forrás: metropol; Kép: Google, illusztráció;
Korrektúra: www.hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Vízbe vetették magukat a rendőrök, hogy kimentsék a béna sofőrt

Mazsi

Ki lehetett képes ilyenre? Nyíllal lőttek át egy kölyökkutyát Heves megyében

Géza

11 éve robbant a gránát (+videó)

Géza