Főoldal » Óriásrazziát tartott a NAV a fővárosi nagybani piacon – videó
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Óriásrazziát tartott a NAV a fővárosi nagybani piacon – videó

18 kereskedőt állítottak elő, adócsalás és más bűncselekmények miatt indult ellenük eljárás.

A gyanú szerint a külföldről behozott zöldséget és gyümölcsöt fiktív cégeken keresztül adták el, így próbálták zsebre tenni az áfát. Év eleje óta már négy bűnbandát buktattak le, amelyek összességében több milliárd forintos kárt okoztak a költségvetésnek – hangzott el az M1-en.

Adóellenőrök és a NAV bűnügyi nyomozói szállták meg kedden délután a fővárosi nagybani piacot. Minden zöldség- és gyümölcs nagykereskedőt igazoltattak, ellenőrizték az árujuk számláit és az alkalmazottak foglalkoztatásával kapcsolatos dokumentumokat, 18 kereskedőt előállítottak. Költségvetési csalás gyanúja miatt indult ellenük eljárás.

A pénzügyi nyomozók szerint a külföldről nagy mennyiségben behozott zöldséget és gyümölcsöt fiktív cégeken keresztül értékesítették, hogy elkerüljék az áfa fizetését. Egy embert őrizetbe vettek, az M1 értesülései szerint kezdeményezik a letartóztatását. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal év eleje óta rendszeresen razziázik a nagybani piacokon, hogy felszámolja a zöldségmaffiát.

Az M1 kérdésére a nagybani piac igazgatója közölte: együttműködnek az adóhivatallal és segítik a nyomozók munkáját, mert ezzel a tisztességes kereskedők, és így a fogyasztók érdekeit is védik.

A nagybani piacokon tartott razziák eredményeképpen a Nemzeti Adó- és Vámhivatal az idén már 59 embert hallgatott ki gyanúsítottként, és azonosították a bűnszervezetekkel kapcsolatban álló kereskedőket is. A nyomozók a költségvetésnek okozott kár megtérülése érdekében lefoglaltak több mint kétezer tonna, tisztázatlan eredetű zöldséget és gyümölcsöt, járműveket, ezen kívül bankszámlákat és ingatlanokat is zároltak – közölték az M1-en.

m1

Hasonló hírek

Már napok óta halott lehetett: a szomszédok találtak rá az elhunyt nyíregyházi férfira – Ez okozhatta a halálát!

Mazsi

Rendőrségi közlemény

info

“Szétb.szlak, te kutya!” – Rátámadtak a TV2 stábjára a Kertész utcai ámokfutó rokonai (A cikk videót tartalmaz) Oszd meg!

Géza