Image default
Sport

Óriási szakmai érdem! Tegnaptól hivatalos: Babos Tímea a világranglista élén! Gratulálunk! Hirmagazin.eu

A legfrissebb páros tenisz-világranglistát Babos Tímea vezeti, a magyar játékos egyéniben továbbra is a 38-dik.

Novak Djokovic pedig sérülése és hosszabb kihagyása után először tudott tenisz Grand Slam-tornán győzni. A részletekről Taróczy Balázs egykori teniszező, Wimbledon 1985-ös páros bajnoka beszélt.

Tenisztörténelmet írt Babos Tímea, hiszen mától hivatalosan is ő vezeti a női páros ranglistát, amit korábban magyar játékos még nem mondhatott el magáról.

Taróczy Balázs szerint Babos Tímea nagyon büszke lehet magára, hiszen ez egy fantasztikus teljesítmény, amely örökre megmarad.

“Hogy milyen sokáig lesz első, azt nem lehet tudni, de a világelsőség önmagában is egy fantasztikus nagy dolog”

mondta a korábbi wimbledoni bajnok. Hozzátette azt is, hogy a páros siker önbizalmat adhat a játékosoknak az egyéni szerepléshez is.

Novak Djokovic feltámadása

Taróczy Balázs szerint Djokovic visszatért, és azt prognosztizálja, hogy hamarosan újra a legjobbak között lesz. Wimbledonban voltak ugyan nehéz mérkőzései, de nem a döntő volt a legnehezebb számára.

“Az elődöntő Nadallal egy elképesztően magas színvonalú meccs volt. Andersonnál érthető volt, hogy mennyire haloványan szerepelt, hiszen nagy mérkőzéseket játszott Federer és Isner ellen, és ezek után a döntőre már elfogyott az ereje” – jegyezte meg Taróczy Balázs.

A korábbi teniszező azt is elmondta, hogy egy játékosnak egy sérülés, kihagyás után mindig nagyon nehéz visszatérnie, de Djokovic-nál ennek elsősorban nem fizikai okai lehetnek.

Djokovic a sérülése előtt elért szinte mindent amit lehetett, csak az volt a kérdés, hogy mennyi időbe telik az, hogy újra éhes legyen a győzelemre, a sikerre. Taróczy szerint ennyi időbe telt, hogy ismét elkapja a ritmust játékban és fejben is.

“Ez valamennyire a sors igazságtétele, mert a hosszú kiesés utáni visszatérés sikerült Nadalnak is, Federernek is, és most Djokovicnak is sikerült. Az lenne az egészen különleges, ha Andy Murray nyerné a US Opent, mert akkor mind a négyen nyernének hosszabb kihagyás után egy-egy versenyt” – vélekedett Taróczy Balázs.

Nyitókép: MIGUEL SIERRA
Forrás: infostart.hu

Hasonló hírek

Női kézilabda NB I: Nagy fölénnyel nyert a Fradi

Géza

Azonnal rátelefonált az edzőre Putyin az oroszok kiesése után, ezt mondta neki

Géza

Deschamps és Zidane is szerepel a FIFA Év edzője jelöltjeinek listáján

Géza