Image default
Belföldi hírek

Óriási segítség: Szeged önkormányzata milliókat, egy hollywoodi sztárpár milliárdokat adományoz a Notre-Dame újjáépítésére

A szegedi önkormányzat tízezer eurót (mintegy hárommillió forintot) ajánl föl az Európa egyik szimbólumának számító, a tűz által súlyosan megrongált párizsi Notre-Dame székesegyház újjáépítésére – tájékoztatta az önkormányzat kedden az MTI-t.

A közlemény szerint száznegyven éve Párizs segítséget nyújtott a nagy árvíz után Szeged újjáépítéséhez, most az európai szolidaritás jegyében Szeged segít Párizsnak.

A város a felajánlott támogatás mellett adománygyűjtést is indít, a párizsi Notre-Dame székesegyház újjáépítéséhez nyújtott hozzájárulásokat a Szeged Város Közösségéért Közalapítvány számlájára várják.

Azonban nem csak Szeged önkormányzata gondolta úgy, hogy segítő kezet nyújt a Notre-Dame újjáépítéséhez. Salma Hayek és férje, François-Henri Pinault ugyanis 100 millió eurót, azaz majdnem 32 milliárd forintot adományoznak Párizsnak,hogy újjáépítsék a székesegyházat.

A gótikus székesegyházban, a francia főváros egyik jelképében hétfőn kora este keletkezett tűz. A lángok a világhírű épület felső részében pusztítottak: összeomlott a felújítás alatt álló katedrális kúp alakú tornya, a huszártorony, illetve odaveszett a teljes tetőszerkezet.

blikk

Hasonló hírek

Míg a marihuána tiltott drog, a „biofüvet” szabadon árulják a neten

info

Hollik: Erős vagy zsarolható kormány megalakulása a tét

Géza

Le Monde Magyarországról

Edit