Image default
Tudástár - minden érdekesség

Óriási NASA felfedezés: víz nyomára leltek egy földközeli aszteroidán

A NASA egyik űr­szon­dája vízre utaló nyo­mokra buk­kant egy kö­zeli asz­te­ro­i­dán. Oxi­gént és hid­ro­gént ta­lál­tak a Bennu nevű űr­béli ob­jek­tu­mon a ku­ta­tók a mé­ré­sei alap­ján. Az űr­szonda 2023-ban ér­kez­het vissza a Földre.

Hatalmas felfedezést tettek az amerikai Nemzeti Repülési és Űrhajózási Hivatal (NASA) kutatói. Az OSIRIS-REx elnevezésű űrszonda segítségével vízre utaló nyomokat találtak a Bennu névre keresztelt aszteroidán, legalábbis a szonda műszerei oxigént és hidrogént észleltek – áll a Science Alert cikkében.

Óriási NASA felfedezés: víz nyomára leltek egy földközeli aszteroidán
Fotó: Twitter

A szonda – ami a napokban küldött adatokat a NASA-nak – még 2016-ban lett felbocsájtva az űrbe, azért, hogy a több milliónyi kilométerre levő aszteroidát vizsgálja. A kutatók egyelőre várják, hogy a szerkezet keringeni kezdjen az aszteroida körül, majd később mintákat is vesznek vele a felszínéről, amikkel 2023 környékén térhet vissza a Földre az OSIRIS REx.A küldetésnek az a különlegessége, hogy a minták begyűjtéséhez nem landol az aszteroida felszínén az űrszonda, hanem egy robotkar segítségével végez majd gyűjtőmunkát.

Forrás: Ripost

Fotó: Twitter

Hasonló hírek

Rejtélyes földönkívüliek – A Reed család

Edit

18 éves lány volt egy perui drogkartell feje

info

Meghalt a politikus, aki tévedésével írta be magát a világtörténelembe

info