Image default
Tudástár - minden érdekesség

Óriási napvihar közelít a Föld felé, hatalmas pusztítást okozhat

A ku­ta­tók sze­rint csu­pán három év, és eléri boly­gón­kat az a vi­lág­mé­retű ka­taszt­rófa, amely­nek el­jö­ve­te­lét már év­ti­ze­dek­kel ez­előtt meg­jó­sol­ták.

Sokszor rettegtünk már a világvégétől és a pusztító természeti katasztrófáktól. A közelgő jégkorszak és a bibliai özönvíz után most újabb riasztó elmélet borzolja a kedélyeket.

Pete Riley, a Kaliforniai Kutatóközpont vezetője szerint 2020-ban egy világméretű napvihar éri el a földet, ami rövid idő alatt óriási pusztítást okozhat.

Nemcsak országok, egész kontinensek maradhatnak internet, telefonszolgáltatás és áram nélkül!

“Igaz, a közelgő napvihart már évtizedekkel ezelőtt megjósolták, ám sokáig nem tulajdonítottunk nagy jelentőséget a riasztó prognózisnak. Most azonban úgy tűnik, hogy nagyobb esély van rá, mint ahogy előzőleg gondoltuk”

– magyarázta a Daily Starnak a tapasztalt tudós.

Óriási napvihar közelít a Föld felé, hatalmas pusztítást okozhat
Fotó: Pinterest

A 2020-ra jósolt katasztrófához hasonló eddig csak 1859-ben fordult elő, akkor még Ausztráliában is érezhető volt a hatása. Óriási zavart okozott a tévéadásokban, órákig szünetelt az áramszolgáltatás, és senki sem tudott telefonálni.

Egyes jelentések szerint 10 évig is eltarthat, amíg egy napvihar sújtotta országban minden visszaáll a régi kerékvágásba, míg mások szerint felesleges pánikkeltés a kutatók riogatása.

Vajon mi az igazság?

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Szellemjárta helyek Chicagóban

Edit

Rejtélyes eset: Különös lényt láttak sétálni a Hold felszínén

Mazsi

Érdekességek: A kávé és a sör átírja a DNS-ünket!

info