Hirmagazin.eu
Főoldal » Óriási meglepetések, megható beszédek: ez történt az idei Oscar-gálán, ők lettek az abszolút győztesek
Külföld

Óriási meglepetések, megható beszédek: ez történt az idei Oscar-gálán, ők lettek az abszolút győztesek

91. alkalommal rendezik meg az Oscar-gálát Los Angeles méltán híres színházában, a Dolby Theatre-ben. Frissülő cikkünkben Ön is nyomon követheti, mi történt az este folyamán.

 

A 91. Oscar-gála szerencsére nem a papírforma szerint alakult. A legtöbb djíat, összesen négyet a Bohém Rapszódia zsebelt be, míg hármat-hármat-hármat a Roma, a Zöld könyv és a Fekete Párduc.

5:17 – Ezennel véget is ért a 91. Oscar-gála, Julia Roberts bájosan elköszönt minden nézőtől, ahogy ezt most mi is tesszük.

5:13 – A legjobb filmnek járó díjat pedig a Zöld könyv kapta, ami több mint meglepő. Erre aztán senki nem számított. A legtöbben a Romára tippeltek volna, mivel töb díjat is bezsebelt az este folyamán, köztük a legjelentősebbeket.

5:10 – Az utolsó elismerést, a legjobb filmnek járó díjat pedig egy különös vendég, Julia Roberts adja majd át, aki bátran letagadhatna 20 évet a korából. Nem tudjuk megmondani biztosan, melyik film fog nyerni.

5:07 – Jön az utolsó előtti díj, a legjobb rendezésnek járó elismerés átadása, amelyet Alfonso Cuarón, a Roma rendezője kap. Ez a második díja ma este.

The Academy

@TheAcademy

Moment: Alfonso Cuarón on stage accepting his Oscar for Best Director for @romacuaron

4:58 – Glenn Close-nak ezúttal sem sikerült nyerni. A győztes A kedvenc című film főszereplője, Olivia Colman lett, aki könnybe lábadt szemmel állt a színpadon és el sem akarta hinni, hogy nyert egy Oscart. A kedvenc című film egyébként nem volt túl eredményes a díjátadón, mivel a 10 jelölésből csupán egyet sikerült díjra váltaniuk, köszönhetően Olivia Colmannek.

Beágyazott videó

The Academy

@TheAcademy

Olivia Colman is blown away as she accepts her Best Actress Award for her performance in @the_favourite.

4:53 – Már tényleg csak percek vannak hátra a díjátadóból, de három kategória még hátravan. Az egyik a legjobb színésznő, amelynek díját most adják át. A kategóriában jelölt Glenn Close-t már hétszer jelölték Oscarra, azonban eddig még egyszer sem vihetett haza arany szobrocskát. Kérdés, most sikerül-e neki.

4:44 – A díjat pedig a papírforma szerint Rami Malek nyerte a Bohém Rapszódia című filmben nyújtott elképesztő alakításáért. A színpadra érve nem találta a szavakat, annyira meg volt hatva. Édesanyjának és egész családjának mondott köszönetet, ugyan édesapja nem élhette meg és láthatta, amit elért, de bízik abban, hogy fentről mindent lát. Az egész stábnak köszönetet mondott, mert nélkülük nem lehetne itt.

Beágyazott videó

The Academy

@TheAcademy

Moment: @ItsRamiMalek accepts Oscar for Best Actor In A Leading Role for his portrayal in @BoRhapMovie.

4:42 – A színpadon Gary Oldman és Allison Janney, a tavali Oscar-gála két nyertese, akik a legjobb színésznék járó díjat adják át. Szinte biztos, hogy Rami Malek, a Bohém Rapszódia Freddie Mercury-ja fog nyerni, de Bradley Cooper nagy vetélytársa lehet.

4:39 – Barbra Streisandet hatalmas ováció fogadta, miután megjelent a színpadon. A Csuklyások – BlacKkKlansman című filmet méltatta, amely állítása szerint nagy hatással volt rá. Egy előzetest is láthatunk a filmből, amit szintén jelöltek a legjobb film kategóriában.

4:30 – Most pedig azon művész előtt tisztelgünk, akik 2018-ban vesztették életüket. A háttérben John Williams komponálta dal hallható.

The 91st Oscars honors the many talents lost last year with this in memoriam tribute.

Beágyazott videó

The Academy

@TheAcademy

The 91st Oscars honors the many talents lost last year with this in memoriam tribute.

4:27 – Természetesen a Csillag Születik dala győzedemeskedett, amelyet Lady Gaga írt. Az énekesnő azonnal sírásban tört ki, amikor meghallotta, hogy ő nyert. Nagyon megható beszédet mondott arról, mennyire fontos küzdeni a célodért, mert az számít igazán, hogy hányszor kelsz fel a padlóról, nem az, hányszor nyomnak le.

Beágyazott videó

The Academy

@TheAcademy

Moment: See the winners for Best Original Song. @LadyGaga @MarkRonson @starisbornmovie

Beágyazott videó

The Academy

@TheAcademy

Look who stopped by the Thank You Cam, presented by @Cadillac! Winners for Best Original Song from @starisbornmovie. @LadyGaga @MarkRonson

4:25 – Azonban még az előzőnél is jelentősebb a legjobb betétdal kategória, amelynek nagy esélyese a Csillag Születikből ismert Shallow című szám.

4:21 – Közeledünk a díjátadó végéhez, viszont még jópár fontos díj hátravan. Köztük a legjobb filmzenének járó elismerés is, amelyet most Michael B. Jordan és Tessa Thompson adnak át a nyertesnek, a Fekete Párducnak.

4:14 – A legjobb adaptált forgatókönyvenek járó elismerést is a Jackson-Larson páros adja át. Ebben a kategóriában nagy esélyes volt a Csillag Születik, azonban a Csuklyások – BlacKkKlansman nyerte el az Oscar-díjat, mait Charlie Wachtel, David Rabinowitz, Kevin Willmott és Spike Lee vette át. Spike Lee-nek egyébként ez a második Oscar-jelölése.

4:09 – A színpadon Samuel L. Jackson és Brie Larson, akik a legjobb forgatókönyvért járó díjat adják át. A nyertes pedig nem más, mint a Zöld könyv, azaz Nick Vallelonga, Brian Currie és Peter Farrelly.

4:06 – Következik a legjobb rövid fimnek járó díj átadása. Ebben a kategóriában a korábbi évekzől eltérően ezúttal nem jelöltek magyar filmet. Az Oscar-díjat pedig a Skin kapta. A stábtagok alig jutottak szóhoz, annyira örültek a győzelemnek. Az ilyen pillanatokért érdemes nézni az Oscart.

4:00 – Az Oscar-gála egyik legjobban várt pillanata ie elérkezett. Lady Gaga és Bradley Cooper a Csillag Születik Oscar-díjra jelölt betétdalát, a Shallow-t adják elő. A közönség ujjongani kezdett, amint meglátták őket.

3:56 – A színpadon Sarah Paulson és Paul Rudd, akik a legjobb vizuális effektek díját adják át. Az Oscar-díjat pedig Az első ember, a Neil Armstrong életét feldolgozó, illetve a holdraszállást is bemutató film kapta.

3:47 – Ezt követi a legjobb rövid dokumentumnak járó elismerés, amit a “Period. End of Sentence” nyert meg. A film egyébként Indiában játszdódik és a nők menstruációval vívott harcáról szól. A díjat átvevő Rayka Zehtabchi még azzal is viccelődött, mikor a színpadra lépett, hogy nem azért sír, mert menstruál. Kérdés, hogy a közönség mennyire ismeri a filmet és értette a szóviccet. Egyébként nem lehet elmenni amellett, hány nő vihet haza idén szobrocskát az Oscarról.

Beágyazott videó

The Academy

@TheAcademy

Look who stopped by the Thank You Cam, presented by @Cadillac! Best Documentary Short winners for Period. End of Sentence.

3:42 – Most pedig következik a legjobb animációs rövidfilmnek járó díj, amit a Bao kapott meg. Ez volt az első női jelölése a Pixar stúdiónak és az első olyan jelölés is, amit díjra válthatott.

3:36 – Mélypontjára jutott az idei Oscar az előadott dalnak köszönhetően. Ha így szerették volna megragadni a fiatalok figyelmét és a képernyők előtt tartani őket, akkor azt nem így kellett volna csinálni. Már értelmet is nyer a filmakadémia ötlete, miért is szerették volna lerövidíteni a műsoridőt, feltehetőleg a hasonló produkciók megspórolása miatt.

3:33 – A szünetben egy újabb film betétdalát hallgathatjuk meg, amit a country énekesnő Kacey Musgraves konferált fel. Fura, de kicsit sem hiányoljuk a házigazdát az Oscarról. Talán jobb is lenne, ha a következő években is így rendeznék meg.

3:28 – Az Oscar-jelölt Laura Dern animációs filmes beveztője után Pharrell Williams és Michelle Yeoh adja át a díjat a legjobb animációs filmnek, amit a Pókember: Irány a Pókverzum! kapott. Erre azért mindenki számított.

3:21 – Michael Keaton után Daniel Craig és Charlize Theron jelent meg a színpadon, akik a legjobb férfi mellékszereplő díjat adják át, amit a Zöld Könyv sztárja, Mahershala Ali kapott. Így meg is van a Zöld könyv első díja.

3:16 – Máris a színpadon Michael Keaton, akit az a megtiszteltetés ért, hogy a legjobb vágásért járó díjat adhatja át. Az elismerést pedig a Bohém Rapszódia kapta, ez a film harmadik díja. Reméljük, lesz még ennél több is.

Beágyazott videó

The Academy

@TheAcademy

The Oscar for Best Sound Editing goes to Bohemian Rhapsody.

3:08 – Elképesztő jelenetnek lehettünk szemtanúi, amint az amerikai humorista, Keegan-Michael Key a Dolby Theatre mennyezetéről ereszkedett alá egy esernyővel a feje felett, mintha a Mary Poppins című film szereplője lenne. A hasonlat nem véletlen, mivel ő konferálta fel az est következő fellépőjét, Bette Midlert, aki a Mary Poppins visszatér egyik dalát adta elő.

3:03 – A Bohém Rapszódia diadalmenete után Angela Bassett és Javier Bardem termett a színpadon, akik a legjobb idegen nyelvű filmnek járó díjat adják át. Az elismerést pedig a Roma kapta, így a Bohém Rapszódia és a Fekete Párduc mellett már ez a film is két díjjal büszkélkedhet.

2:58 – Ugyancsak James McAvoy-ék adják át a legjobb hangkeverés díját is, amit szintén a Bohém Rapszódia kapott. Két díjat zsebelt be eddig a Bohém Rapszódia és a Fekete Párduc is.

2:53 – Rövid szünet után James McAvoy és a Fekete Párduc egyik szereplője érkezett a színpadra, akik a legjobb hangvágásért áró elismerést adják oda. Az Oscar-díjat pedig nem más, mint a Bohém Rapszódia kapta. Jár a taps!

2:46 – A Trónok harca főszereplője, Emilia Clarke már meg is érkezett a színpadra. Elképesztő, hogy váltják egymást a sztárok. Emilia felkonferálta az Oscar-díjas Jennifer Hudsont, aki élőben énekelte el az RBG című dokumentumfilm főcímdalát, hangja csak úgy visszhangzik a Dolby Theatre-ben.

2:43 – Tyler Perry adja át a legjobb opertőrnek járó díjat, amelyet nem meglepő módon a Roma rendezője, Alfonso Cuarón kapott. Az viszont meglepő, hogy a Roma egy Netflixen futó film, mivel az idei Oscaron jelöltek először Netflix általt forgalmazott alkotást.

Alfonso Cuarón nyerte a legjobb operatőrnek járó díjat / Fotó: Northfoto

2:39 – Visszaszívom az előbbit, megérkezett a második meglepetés az Oscaron, ugyanis a legjobb látványtervezés díját is a Fekete Párduc kapta. Először jelöltek idén szuperhősfilmet, de máris két díjat bezsebelt. Mi ez, ha nem meglepő?! Illetve a díjat átvevő Hannah Beachler az első az Oscar történelmében, aki okostelefonról olvasta fel a köszönőbeszédét.

Jay Hart (balra) és Hannah Beachler nyerték el a legjobb látványtervezés díját/ Fotó: Northfoto

2:38 – A színpadon Jennifer Lopez, aki bámulatosan fest, illetve Chris Evans, akik a legjobb látványtervezés díját adják át.

2:36 – Eddig igencsak a papírforma szerint alakul az este, csupán a Fekete Párduc okozott meglepetést. Meglátjuk, hogy alakul még az est további része.

2:28 – Melissa McCarthy, az est egyik humorzsákja egy plüssökkel díszített ruhában caplatott fel a színpadra társával együtt. Ők adják át a legjobb jelmeznek járó elismerést, amit a Fekete Párduc kapott, a jelmeztervező Ruth Carter.

Beágyazott videó

The Academy

@TheAcademy

Look who stopped by Thank You Cam, presented by @Cadillac! Best Costume Design winner Ruth Carter.

2:24 – Elsie Fishert és Stephen Jamest érte a megtiszteltetés, hogy a legjobb smink és haj díját adják át, amit Az alelnök kapott. Az elismerést Greg Cannom, Kate Biscoe és Patricia Dehaney kapta. Greg Cannomnak egyébként ez már a negyedik Oscar-díja.

2:16 – A legjobb dokumentumfilmnek járó díjat pedig a Free Solo nyerte, ami részben magyar vonatkozású. Ugyanis a film készítője, Elizabeth Chai Vasarhelyi, akinek édesapja magyar.

A legjobb dokumentumfilmnek járó díjat a Free Solo nyerte / Fotó: Northfoto

2:14 – A színpadra libbent Jason Momoa és Helen Mirren, akik a legjobb dokumentumfilmnek járó díjat adják át.

2:12 – A legjobb női mellékszereplőnek járó díjat pedig Regina King kapta, az “If Beale Street Could Talk” című filmben nyújtott alakításáért. Ezt a filmet a hazai mozikban ugyan nem láthattuk, de mostmár biztosan érdemes lesz megnézni.

Regina King nyerte a legjobb női mellékszereplőnek járó díjat / Fotó: Northfoto

2:07 – A színpadon Tina Fey, Amy Poehler és Maya Rudolph, akik szokásukhoz híven igyekeztek minél jobban megnevettetni a közönséget. Hatásos kezdet, annyi szent. Még Donald Trumpra is rápirítottak a beszédükben, mondván, Mexikó nem fogja kifizetni a fal építését. Ők adják át a legjobb női mellészereplőnek járó díjat.

Egy pillanatra pedig meg is pillanthattuk Lady Gagát a közönség soraiban, így megnyugodhatunk, elment az Oscarra. Már csak az a kérdés, kivel?

2:05 – Valósággal felrobbantotta a színpadot a Queen és Adam Lambert produkciója, bár mindegyik Oscar így indulna. Most pedig láthatunk egy összeállítást a 2018-as év sikerfilmjeiből, nagy hangsúlyt helyezve a szuperhősfilmekre. Utalva ezzel arra, hogy idén jelöltek először szuperhősfilmet az Oscaron.

2:00 – Ééés elkezdődött a 91. Oscar-gála, ahol éppen a Queen és Adam Lambert szakítják fel a színpadot produkciójukkal.

Beágyazott videó

The Academy

@TheAcademy

Relive @queenwillrock and @adamlambert‘s opening performance. .

1:50 – 10 perc múlva kezdődik a gála és még sehol Lady Gaga az est egyik főszereplője, akit a legjobb színésznő kategóriában jelöltek a Csillag születik című filmnek köszönhetően. A film egyébként több kategóriában is jelölést kapott. Érdekes lehet még az is, hogy az énekesnő kivel érkezik, ugyanis nemrég derült ki, hog felbontotta eljegyzését szerelmével.

1:46 – Már lassan az összes sztár elhagyta a vörös szőnyeget és elfoglalta a helyét a Dolby Theatre-ben, így hamarosan kezdetét veszi a díjátadó. Az est fő támogatója a kávé és az energiaital, amiknél jobban már csak az tudna ébren tartani, ha ismét összecserélnék a borítékokat, ahogy 2017-ben. :)

1:29 – Megható jelenet zajlott le a vörös szőnyegen, ahol Jason Momoa amerikai modellel készítettek interjút. Jason elárulta, hogy a ruháját a nemrég tragikus hirtelenséggel elhunyt Karl Lagerfeld tervezte, így ez volt élete egyik utolsó munkája.

1:23 – Megtaláltuk az Oscar legszebb ruháját, amit Kacey Musgraves visel. Mintha egy Disney-filmből lépett volna ki a vörös szőnyegre.

Kép megtekintése a TwitterenKép megtekintése a TwitterenKép megtekintése a TwitterenKép megtekintése a Twitteren

The Academy

@TheAcademy

Look who we found on the red carpet: Sam Elliott, Glenn Close, @KaceyMusgraves, and Helen Mirren

1:15 – Záporoznak a világsztárok a vörös szőnyegen, köztük Tina Fey, Amy Poehler és Helen Mirren is megérkezett a helyszínre. Ide kattintva pedig bővebben is megnézheti, ki, milyen ruhakölteményben vonul fel a gálán.Kép megtekintése a TwitterenKép megtekintése a Twitteren

The Academy

@TheAcademy

Hey Tina, Amy, and @MayaRudolph – welcome to the !

See you in the first 10 minutes of the show. 😉

Beágyazott videó

The Academy

@TheAcademy

So, how’s your red carpet going so far?

1:03 – Meg is történt az élő bejelentkezés, így többek között láthattuk a vörös szőnyegen pózoló Helen Mirrent és Melissa MacCarthyt is, aki elárulta, ha megnyeri az Oscart (ugyanis jelölt a legjobb színésznő kategóriában), akkor ajtókopogtatót csinál belőle. Hát, Melissától nem is vártunk mást, zseniális fazon.

0:49 – A stúdióban Deák Kristóf, akinek Mindenki című filmjével sikerült elnyernie a legjobb élőszereplős rövidfilmnek járó Oscar-díjat 2017-ben. Hamarosan élő bejelentkezést is láthatunk.

0:40 – Ördög Nóra élőben jelentkezett be a stúdióból, aki éppen Borbély Alexandrával, a tavaly Oscar-díjra jelölt Testről és lélekről című film főszereplőjével beszéli meg a 2018-as Oscar eseményeit. Idén ugyanis nem izgulhatunk egy magyar filmért sem.

0:20 – Ééés megjött az első olyan szereplője az estének, akiről még biztos sokat lehet majd olvasni. Már ha a ruháját nézzük, ami több mint érdekes. Az amerikai előadóművész, Billy Porter olyan arisztokrata ruhát öltött magára, ami a viktoriánus kort idézi. Először azt hittük, csak Photoshop, de nem, ez a valóság.

0:12 – Már el is kezdtek szállingózni a hírességek, köztük Elsie Fisher, Amandla Stenberg és Danny Glover. Ne aggódjon, ha nem mond sokat a nevük, nem ők az igazi nagyágyúi az idei Oscarnak. :)

0:01 – Melissa McCarthy, a Megbocsátasz valaha? című film sztárja, és a filmnek köszönhetően legjobb színésznő kategóriában jelölt sztár már úton van a gálára. Ha ő nyer, reméljük, egy annyira vicces köszönőbeszédet fogunk hallani, amit a szerepeinek hála tőle már megszoktunk.

23:59 – Mindeközben az Oscar hivatalos Instagram-oldala szerint elkészült a vörös szőnyeg, amelyet hamarosan a világ minden tájáról érkező világsztárok fognak ellepni.

Magyar idő szerint hajnali kettőkor veszi kezdetét a 91. Oscar-gála, amelyre meghívást kapott a filmszakma krémje. A Dolby Theatre-ben már vasárnap gőzerővel zajlottak az előkészületek, mivel ez a filmvilág legjelentősebb díjátadója, így mindenképp törekednek arra, hogy minden tökéletes legyen.

A gálán összesen huszonnégy kategóriában kerülnek kiosztásra az Oscar-szobrok, amelyek (mint korábbi cikkünkből kiderült) nem is aranyból készülnek, hanem fémből, és nem is kerülnek olyan sokba, mint azt gondolnánk.

100sec_oscar_koltsegek_blikk_v01.mp4

Az idei díjátadó igazán sorsdöntő eredményeket is hozhat, ugyanis a Fekete Párduc az első szuperhősfilm, a Roma pedig az első Netflix által forgalmazott alkotás, amely esélyes a legjobb film díjára. A Roma ráadásul az első idegen nyelvű film lehet, amely elnyeri az elismerést.

Sőt, a Roma rendezője, Alfonso Cuarón lehet az első, aki egy évben kaphatja meg a legjobb operatőrnek és a legjobb rendezőnek járó elismerést. Filmje 10 jelölést kapott, így hatalmas esélyesnek számít, azonban vetélytársa lehet még A kedvenc és a Fekete Párduc című alkotás, amelyek szintén több jelöléssel is büszkélkedhetnek.

Alfonso Cuarón történelmet írhat az idei Oscar-gálán / Fotó: Northfoto

Az Oscar-gálát megelőző időszak igencsak botránnyal telített, mondhatni káosz volt. Az Oscar vezetését Kevin Hart vette volna át Jimmy Kimmeltől, ami sokaknak nem tetszett. Hart ugyanis egy tíz évvel ezelőtti stand-upjában kifogásolható megjegyzéseket tett, valamint melegellenes témájú bejegyzéseket osztott meg a közösségi oldalán, amiket később törölt is. Majd feltöltött egy videót, amelyben elmondta, hogy megváltozott, azonban nem fog folyamatosan a múltja miatt esedezni.

Ezen nyilatkozata hatalmas port kavart, és sokakban azt az érzést keltette, hogy nem is hajlandó bocsánatot kérni korábbi, sértő megjegyzései miatt. Ezt követően az Akadémia ultimátumot adott neki: bocsánatot kér vagy keresnek más házigazdát. Hart nem tett eleget a kéréseknek, így továbbra sem csillapodtak a kedélyek. Végül a Twitter-oldalán jelentette be, hogy lemond a gála vezetéséről.

I have made the choice to step down from hosting this year's Oscar's….this is because I do not want to be a distraction on a night that should be celebrated by so many amazing talented artists. I sincerely apologize to the LGBTQ community for my insensitive words from my past.

Kevin Hart

@KevinHart4real

I have made the choice to step down from hosting this year’s Oscar’s….this is because I do not want to be a distraction on a night that should be celebrated by so many amazing talented artists. I sincerely apologize to the LGBTQ community for my insensitive words from my past.

Az Akadémia döntésének értelmében pedig rendhagyó módon az idei Oscarnak nem lesz házigazdája, ez eddig csak egyszer fordult elő, az 1989-es gálán.

A házigazda hiányát pedig sok sztár színpadra lépésével igyekeznek pótolni, így például a Csillag születik két sztárja, Bradley Cooper és Lady Gaga, illetve a Queen is fel fog lépni.

Nekik köszönhetően talán a nézettségi adatok is megugranak majd, ugyanis a fiatalok körében nem túl népszerű az Oscar-gála. Az adatok szerint a 18-34 év közötti fiatalok nem nézik végig a háromórás műsoridőt, hanem inkább a legemlékezetesebb pillanatokat tekintik vissza másnap egy-egy rövid videóban az interneten. A tavalyi Jimmy Kimmel vezette gálát 26,5 millió ember nézte végig, ami talán soknak tűnhet, viszont ez volt az Oscar történelmében a legrosszabb szám.

Az utolsó jónak számító éve 2014-ben volt az Oscarnak, amikor Bradley Cooper és Ellen DeGeneres készítettek egy szelfit a világsztárokkal, köztük Julia Robertsszel, Jennifer Lawrence-szel és Brad Pittel, de sok más híresség is a fotón szerepel.

Kép megtekintése a Twitteren

Ellen DeGeneres

@TheEllenShow

If only Bradley’s arm was longer. Best photo ever.

Azonban nem Kevin Hart botránya volt az egyedüli, ami az idei Oscart megelőzte. Az amerikai filmakadémia úgy szerette volna lerövidíteni a műsoridőt, hogy négy kategória, a legjobb operatőri munka, a legjobb vágás, a legjobb rövidfilm, valamint a legjobb smink és haj kategóriában járó díjat is a reklámszünetben adták volna át. A hír hallatán az Amerikai Operatőrök Társaságának elnöke, Kees Van Oostrum levélben tiltakozott és rendkívül szerencsétlen dolognak nevezte, hogy a filmakadémia ilyen lépésre kényszerült. A közösségi oldalakat is elárasztották a felháborodott kommentek.

Többek között Alfonso Cuarón, a Roma rendezője, illetve 2018-ban a legjobb film kategóriában Oscart nyerő produkció, A víz érintése rendezője, Guillermo del Toro is nemtetszését fejezte ki a döntéssel kapcsolatban. Természetesen a filmakadémia nem szeretett volna szembemenni a közvéleménnyel, így végük úgy döntöttek, mégsem a reklámszünetben, hanem a rendes műsoridő alatt adják át az említett négy kategória nyertesének járó elismerést.

A botrányok ugyan nem újkeletűek az Oscar történelmében, hiszen többször is kínos pillanatnak lehettek szemtanúi a nézők. Ha már csak a 2017-es Oscarra gondolunk, ahol sikerült kicserélni a borítékokat, így nem a Holdfény, hanem a Kaliforniai álom stábjának adták oda a legjobb filmnek járó díjat. Természetesen minderre csak akkor döbbentek rá, amikor már az összes stábtag a színpadon ugrált örömében és a szobrot csókolgatta.

A legjobb film helyett a legjobb női főszereplő nevét tartalmazó borítékot kapta meg a díj két átadója /Fotó: Europress – Getty Images

Az első Oscar-díjátadót egyébként 1929-ben rendezték meg és csupán 15 perces volt, ami a 2019-es háromórás műsoridőhöz viszonyítva igencsak rövidnek tűnik. Mindemellett sok olyan érdekesség van még, amelyet biztosan nem tudott az Oscar-gáláról, többek között azt is, hogy kiről kapta a nevét. Ha Önt is kíváncsivá tettük, akkor a következő videót megnézve választ kaphat a kérdésre, illetve megtudhatja azt is, ki köszönte meg a leghosszabban, és ki a legrövidebben a díját.

100sec_oscar_minden_amit_tudni_blikk_v01.mp4

Az Oscar-gáláról és az Oscar-díj átadóról mindent megtalál itt, egy helyen!

Forrás: Blikk

Hasonló hírek

Több mint tízezer gyereket toboroztak fegyveres csoportokba az idén Dél-Szudánban

info

Elemző: kemény brexit jöhet, mert így nyerhet választást Boris Johnson

Géza

Évente 10 milliárd köbméter gáz érkezik majd Azerbajdzsánból Európa felé

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------