Image default
Egészség - betegség

Óriási megkönnyebbülés: legyőzte a rákot az Omega gitárosa! Oszd meg!

Budapest — Ennél nagyobb kő még nem esett le a szívemről – sóhajtott Molnár György Elefánt (69), aki a napokban kapta meg szöveteredményét.

Az Omega legendás gitárosáról nyáron derült ki, hogy húgyhólyagdaganata van, meg is operálták. Most pedig megtudta: legyőzte a rákot.

– Most is magam előtt látom Fischer főorvos urat, amint épp közli velem a szövettani eredményt. Már abból tudtam, jó hírrel fog szolgálni, ahogy felcsillantak a szemei, majd kimondta azt a két bűvös szót: nem invazív a karcinóma, azaz nem terjedt tovább a daganat, amelyet július végén operált ki a húgyhólyagomból – idézte fel a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zenész, aki roppant szerencsésnek tartja magát.

– Még most sem hiszem el, hogy ezt a csodát a szívritmuszavaromnak köszönhetem – csóválta fejét Molnár György, arra utalva, májusban már komolyabb beavatkozásra volt szükség, hogy rendesen kalapáljon a „motorja”. Ezek után naponta véralvadásgátlót injekciózott magának, és júliusban arra lett figyelmes, véres a vizelete. Ez jelezte, valahol súlyos probléma van kibontakozóban a szervezetében, és két mogyoró méretű tumort találtak a húgyhólyagjában.

– Bevallom, az augusztus 13-i műtét után teljesen felborult a bioritmusom. A doktor úr jól tette, hogy mélyebbre vágott, pontosabban égetett, de ez a belső seb olyan irritációt okozott a hólyagomban, hogy éjszaka is felébresztett az óránként jelentkező vizelési inger. Fájdalmaim is voltak, de azt tudtam csillapítani, az inger viszont nem hagyott békén. Néhány hét után már beszélgetés közben is elbóbiskoltam. Mostanra a fájdalom és ez a fránya inger is elmúlt. Újra végigalszom az éjszakát. Rég ébredtem ilyen boldogan – mosolygott az Elefánt becenevű zenész, akinek gyógyulásához az 56 éves zenekar rajongói is hozzájárultak.

– Ott akartam lenni augusztus 19-én az Omega balatonlellei koncertjén, és lehengerlő volt, ahogy ezer ember egyszerre állt fel a székéből, amikor a színpadra kisétáltam. Szerettem volna köszönteni őket, de egyetlen hang sem jött ki a torkomon, annyira meghatódtam – idézte fel Molnár György, aki abból a szempontból is szerencsés, hogy egészségesen vághat bele a 2019-es évbe. – Nagyon mozgalmasnak ígérkezik, mert új lemezt és harminc koncertet is tervezünk. Jó lenne bírni – tette hozzá.

Benkővel ünnepelt

Az alapító Benkő László (75) volt az első omegás, aki tavaly májusban rákbetegséggel szembesült egy rutinvizsgálat után, de áttétei nem voltak. A Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas billentyűs máját támadta meg a gyilkos kór, de műtétje sikerült, ma már tünetmentes. – Szeptember végén, az esztergomi koncertünkön ösztönösen fogtuk meg egymás kezét Lacival, és amikor elmondtam neki, én is túl vagyok rajta, együtt ujjongtunk – emlékezett Molnár György Elefánt.

Forrás: Blikk

Hasonló hírek

Áttörés a kutatásban: kivédhető lesz a ráknál is rettegettebb betegség

Mazsi

Erről tudsz? Fogpótlást is kérhetsz állami támogatással!

Mazsi

Műtüdő alkalmazásával végeztek életmentő műtéteket hazánkban

Edit