Hirmagazin.eu
Főoldal » Óriási hír: hazamehet a kórházból Lerch István – Három évig kezelték az agyvérzése miatt
Bulvár

Óriási hír: hazamehet a kórházból Lerch István – Három évig kezelték az agyvérzése miatt

Csaknem három éve kapott agyvérzést Lerch István (66), s sokáig az is kétséges volt, életben marad-e.

Néhány hónapja azonban sokat javult az állapota, párja, Enikő csodával határosnak tartja azt a módszert, amelynek köszönhetően az Erkel Ferenc-díjas zenész újra talpra állt és képes járni.

Már ő és az egykori V’ Moto Rock-billentyűs, számos legendás dal szerzője is szentül hiszi: István hamarosan hazatérhet. Éppen ezért hatalmas energiával, emberfeletti akarattal küzd meg minden egyes lépésért.

– István két életmentő és egy koponyakorrekciós műtéten esett át. Hónapokig az is kétséges volt, hogy életben marad-e, és sokáig csak bénultan feküdt, szondával etették. A Budakeszi Rehabilitációs Intézetben kitűnő szakemberek stabil szintre hozták, de felkészítettek arra, hogy talán sohasem lesz képes önálló életet élni – emlékszik vissza a rettenetes időszakra Enikő, aki rendületlenül kereste az új lehetőségeket, ami tovább fejlesztheti férje állapotát.

Így talált rá Pásztor Gabriella gyógytornászra, aki különleges módszert alkalmaz Londonban és már Magyarországon is.

– Mátészalkán is dolgozik két ARNI-tréner, ezért vittem a helyi kórházba Istvánt, hálás vagyok, amiért lehetővé tették ezt az új terápiát. Fél évig egy panzióban laktam, és minden napot vele töltöttem. István nővére, bár külföldön él, de gyakran hazajött, s rengeteget segített. Soha nem felejtem el azt a pillanatot, amikor Pista a béna jobb lábát először felemelte. Könnyeztünk az örömtől – mesélte Enikő, aki szerint párja egyre ügyesebb, olyannyira, hogy egy keveset már sétál is.

Nyolc kilót hízott izomra, majd néhány hete megtette az első lépést is – újságolt büszkén az asszony. – Még kell neki egy bot és némi segítség, főleg a biztonságérzete miatt kísérjük, mert sokszor a végkimerülésig jár. Az első lépéstől vasakarattal és koncentrációval küzd. A folyosó végén álló hibiszkusz volt a cél, öt kórterem előtt elhaladva jutottunk el a virágig.

Istvánt megkedvelték a mátészalkai kórház nővérei és orvosai, Timivel, az ARNI-trénerével egyenesen barátok lettek, még énekeltek is neki a születésnapján. Egy hete mégis elbúcsúztak, mert Lerch újra egy fővárosi kórházba került, felesége pedig már a házuk akadálymentesítésén dolgozik.

– Át kell alakítani a fürdőszobát, felszedni a küszöböket, speciális elektromos ágyra is szükség lesz. Hosszú volt ez a három év, de mindig az volt a cél, hogy önállóan mozogva térjen haza, ne kelljen másoknak kiszolgáltatva élnie – mondta Enikő. – Ez lesz az utolsó karácsony, amit kórteremben kell töltenünk!

Bottal sétál

Pásztor Gabriella gyógytornász kilenc éve dolgozik Angliában, ott tanulta meg az ARNI (funkcionális rehabilitáció)-módszert, amelyet hazánkban már ARNI senior instructorként is meghonosított. Ez napi többórás edzéseket jelent, amely során a családtagok segítségével tanítják újra az agyvérzéses betegeket, akik idővel önálló életre lehetnek képesek.

Pásztor Gabriella gyógytornász

– A helyi tréner ütemezés szerint végezte a terápiát, küldte nekem Londonba a jelentéseket, de többször hazarepültem ellenőrizni a beteg állapotát. Istvánnál hat hónap alatt értük el, hogy segítséggel ugyan, de bottal jár, és kommunikál. Örömmel hallottam a trénertől, hogy a feleségének kimondta: Szeretlek, Enikő! – mesélte a szakember.

Forrás: Blikk.hu

 

Hasonló hírek

A TV2 elcsábította az RTL Klub sztárját

Mazsi

Megáll az ész: Amal szakadtan, Clooney kihízott ingben tűnt fel

info

Miért tiszteleg az idős hölgy előtt a Twitter népe?

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------