Image default
Életmód hírek

Óriási felfedezés, ez az olcsó gyógytea segít megelőzni a cukorbetegséget

Ez a gyógytea minden háztatásban ott van, és nemcsak arra jó, amire eddig gondoltunk. A vércukorszintet is képes egyenletesen tartani. De vajon melyik gyógynövényt kell használni?

Egy brit szakértő szerint a kamillatea nemcsak megnyugtat, ellazít és a gyulladásokat csökkenti, hanem a szénhidrát-anyagcserére is hatást gyakorol, így képes a vércukorszintet egyenletesen tartani.

A Leeds-i Egyetem professzora, Dr. Richard Blackburn szerint azok a vegyületek, amelyek a növény sárga színét adják, a szénhidrát-anyagcserére és a felszívódásra is hatással vannak, és képesek lehetnek megelőzni a 2-es típusú cukorbetegség kialakulását. A professzor a kamilla természetes színét vizsgálta, eközben jutott a szenzációs eredményre, és azt javasolja, hogy a gyógynövény kivonatát alkalmazzák gyógyászati célra.

A kamillát a múltban, a szintetikus textilfestékek feltalálása előtt hosszú időn keresztül használták sárga textilfestékként. A régészek ma a kamillából származó vegyületek korának megállapításán keresztül is képesek következtetni arra, mikor, hol és hogyan festették az adott textilt. Ám ugyanígy régóta használják ezt a gyógynövényt nyugtató, elalvást segítő teaként, illetve emésztési problémák gyógyszereként is.

A festő hatásért felelős vegyületeket vizsgáló kutatócsoport egy másik, a gyógynövény emésztésre gyakorolt hatását vizsgáló kutatócsoporttal együtt négy olyan vegyületet azonosított, amelyek képesek segíteni a szénhidrátok feldolgozását – ezek közül kettő a sárga színért is felelős. Ezek a vegyületek a vércukorszint hirtelen felfutása és visszaesése ellenében hatnak, így képesek csökkenteni a cukorbetegség tüneteit, illetve megelőzik a kialakulását.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Sebestyén Balázs: “Boldog leszek, ha a fiam jobban beszél angolul, mint magyarul.”

Géza

Zarándoklat Márton Áron nyomában – 1. nap

info

Figyeljünk már egy picit jobban egymásra! Főleg az idősekre!

info