Főoldal » Óriási a ködre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat
Belföldi hírek Időjárás

Óriási a ködre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

forrás: met.hu/hirado.hu

Hat megyében van érvényben figyelmeztetés.

Citromsárga figyelmeztetés van érvényben Magyarország hat megyéjében a tartós, sűrű köd miatt. A figyelmeztetést Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Csongrád, Békés, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére adták ki – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Forrás: met.hu – 2016.12.17.

Szombaton borult és kevésbé felhős területek egyaránt lesznek, a zártabb felhőzet a Tiszántúlon várható. Az éjszaka képződött zúzmarás ködfoltok fokozatosan zsugorodnak. Számottevő csapadék nem várható. Napközben időnként megélénkül a déli, délnyugati szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet -4 és +3 fok között alakul, a felhős keleti tájakon lesz a hidegebb. Késő estére -8, -1 fokra hűl le a levegő.

Távolabbi kilátások vasárnaptól szerdáig:

Kezdetben napos és erősen felhős területek egyaránt lesznek, majd az időszak közepén országszerte sok lesz a felhő. Főleg ekkor alakul ki az ország több pontján átmeneti gyenge hóesés, a Dunántúlon havas eső, eső is. Kedd estétől átmenetileg csökken a felhőzet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2, -9 fok között alakul, de az időszak közepén a Dunántúlon ennél enyhébb lesz az éjszaka, míg vasárnapra virradó éjjel a Dunától keletre -10 foknál is hidegebb lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet kezdetben többnyire 2, 7 fok között, északkeleten 0 fok körül valószínű. Szerdán országszerte -1, +4 fokra számíthatunk.

 

Hasonló hírek

Vasárnap jön a nyári időszámítás

info

Most figyeljetek! Van egy Miniszterelnökünk, aki MINDENBEN NAGY, kormányzásban, emberségben és viccelődésben is! És van egy illemből paraszt, aki mindenben kicsi! Olvassátok el, nézzétek meg a videót és osszátok meg! Hirmagazin.eu

Géza

A következő napokban is folytatódik a túlnyomóan napos, száraz, kora tavaszias idő.

info