Főoldal > Hírek > Főhírek > Belföldi hírek > Óriási a dugó Ausztria felé

Óriási a dugó Ausztria felé

Hirdetés

forrás: MTI

Az osztrák határrendészeti szervek közúti ellenőrzése miatt 30 kilométeres torlódás alakult ki hétfő reggelre az M1-es autópályán Ausztria felé – tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályának vezetője az MTI-t.

A határ előtt torlódás alakult ki és lassú a haladás az 1-es számú főúton is, szintén Ausztria felé – közölte Marczin Bence.

hirmagazin_2015-08-31_113656
Osztrák rendőrök menekülteket szállító járműre bukkantak az osztrák-magyar határnál fekvő Miklóshalma (Nickelsdorf) közelében 2015. augusztus 30-án éjjel. (MTI/EPA/Herbert P. Oczeret)

A többi határponthoz vezető útról nem jeleztek torlódást – mondta a szóvivő.

Az osztrák hatóságok razziája vasárnap fél kilenckor kezdődött.

Johanna Mikl-Leitner osztrák belügyminiszter vasárnap jelentette be, hogy Ausztria megszigorítja a fellépést az embercsempészek ellen. Keleti határátkelőinél vasárnap estétől minden olyan járművet megállítanak és ellenőriznek, amely alkalmas lehet arra, hogy embereket rejtsenek el benne.

Sopronnál és Kópházánál is torlódnak az autók 

Az Ausztriában bevezetett fokozott gépjármű-ellenőrzés miatt feltorlódtak az autók a hegyeshalmi, a soproni és a kópházai határnál – tájékoztatta a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense hétfő reggel az MTI-t.

Takács József elmondta, hogy az M1-es autópályán már mintegy 30, a soproni határpontnál 6, a kópházainál 4 kilométeres kocsisor alakult ki.

A rendőrség a gépjárművezetők türelmét kéri, illetve azt, hogy az érintett útszakaszon fokozott figyelemmel közlekedjenek.

Johanna Mikl-Leitner osztrák belügyminiszter vasárnap jelentette be, hogy Ausztria megszigorította a fellépést az embercsempészek ellen. Keleti határátkelőinél vasárnap estétől minden olyan járművet megállítanak és ellenőriznek, amely alkalmas lehet arra, hogy embereket rejtsenek el benne.

Közölte azt is, hogy a határ közelében, valamint a nemzetközi főútvonalak mentén ellenőrző pontokat hoznak létre.

A belügyminiszter hangoztatta, hogy az intézkedés várhatóan fennakadásokat idézhet elő a közúti forgalomban, de az emberéletek megmentését és az embercsempészek elleni hatékony fellépést szem előtt tartva el kell viselni az ilyen ideiglenes közlekedési nehézségeket.

A szigorítást egyeztették Magyarországgal, Szlovákiával és Bajorország német szövetségi tartománnyal – tette hozzá.

 

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Megosztás: