Image default
Külföld

Ördögi terv: ezt akarják tenni a terroristák a vonatokkal

A német Szövetségi Bűnügyi Hivatal szóvivője azt nyilatkozta a sajtónak, hogy információik szerint a nyugati államok vasúti közlekedése egyre több figyelmet kap a szélsőséges iszlamista csoportosulások körében.

Az Al-Kaida nevű terrorszervezet felhívta a szimpatizánsai figyelmét, hogy a nyugat-európai országok vasúthálózata rendkívül jó lehetőséget kínál egy-egy brutális terrortámadás elkövetésére. Mint mondják:

Csupán a síneket kell tönkretenni ahhoz, hogy a vonat balesetek következtében rengeteg „hitetlen” az életét veszítse.

Bár a felhívásban nincs külön megemlítve Németország, a német hatóságok mégis magukra vették a fenyegetést, és megkongatták a vészharangokat. Az Al-Kaida mellett már júliusban egy, az Iszlám Államhoz köthető internetes fórumon is megjelent hasonló téma. Akkor is arról ment az elmélkedés, hogy mi lenne a legegyszerűbb módja Európa forgalmas vasúthálózatain a vonatokat kisiklatni. Az iszlamista fórumon az is elhangzott, hogy a cél egy olyan katasztrófa előidézése, ami Bad Aiblingnál történt 2016-ban. Az akkori vonatszerencsétlenségben 12-en haltak meg, és több tucatnyian megsérültek.

A bűnügyi hivatal szóvivője azonban sietett leszögezni, hogy ezek az információk egyelőre csak teoretikusak, nincs a rendőrség és a titkosszolgálat birtokában semmi olyan konkrét bizonyíték, amely arra utalna, hogy az elkövetkezendő hetekben terrortámadás érhetné a német vasúthálózatot. De sajnos ha a terroristák ilyeneket tervezgetnek, gyakran meg is valósítják…

Forrás: Ripost

 

Hasonló hírek

Brazil hadihajó mentett ki menekülteket a Földközi-tengeren

Edit

A német rendőrség megtiltotta az anyának, hogy nyomozzon!

Mazsi

Sokkot kapott a fotós, amikor látta, mi bukkan elő a viharfelhők közül

Mazsi