Hirmagazin.eu
Főoldal » Orchidea tulajdonosok figyelem! Így lehet csodálatosan szép orchideád virágzás után is!
Otthon, lakberendezés, kert

Orchidea tulajdonosok figyelem! Így lehet csodálatosan szép orchideád virágzás után is!

Az orchidea szinte minden ház ablakában megtalálható, már-már státusszimbólumnak számít. Ahhoz, hogy mindig szépek legyenek az orchideáink, gondoskodjunk róluk megfelelően.

Mivel az orchidea a trópusokon őshonos, mifelénk csak akkor fogja otthonosan érezni magát, ha biztosítjuk számára a kellő körülményeket.

Mit tehetünk akkor, ha az orchideáink elvirágoztak, és a száradás jeleit látjuk rajtuk. Figyeljük meg jól a növényt, ha a száron található csomópontoknál sárgulást tapasztalunk, akkor nagyon kicsi az esélye annak, hogy virágozni fog.

Orchidea tulajdonosok figyelem! Így lehet csodálatosan szép orchideád virágzás után is!

A virágzás esélyeit növelhetjük, ha a csomópont fölött 1,5-2 cm magasságban egy kis bevágást ejtünk. Így lehetőséget adunk arra, hogy újra virágozni kezdjen. A bevágást kezeljük le faszénnel.

Olyan eset is előfordulhat, amikor az orchidea szárán nincs egyetlen rügy sem. Ilyenkor jobb, ha semmilyen módon nem avatkozunk be. Nem kötelező levágni az elsárgult részeket, de ezzel a művelettel növeljük a növény vitalitását.

A legcélszerűbb, hogy ha rügyek vannak a száron, akkor a harmadik rügy fölött vágjuk vissza. Így a növény nem szenved túl nagy károsodást, és elegendő energiája marad arra, hogy felkészüljön a virágzásra.

A virágok túl korai elszáradása

Figyeljük meg ilyenkor alaposabban! Ha a gyökerei ezüstös színűek lesznek, akkor azt jelenti, hogy a növény pihenési időszakba van. Amikor növekedési időszakban van, akkor zöldes inkább. Ha penészfoltokat észlelünk rajta, akkor az orchideát sürgősen át kell ültetni egy másik edénybe, friss földbe. A legmegfelelőbb időszak az átültetésre közvetlenül a virágzás után van.

5 fontos szabály az átültetéshez:

1.Óvatosan emeljük ki a növényt a régi földből. Lehetséges, hogy előtte jól meg kell öntözzük, hogy ne szakadjon bele, ha túl száraz a föld.

2.Mossuk le a növényt. Ha penészes gyökereket találunk, azokat maradéktalanul távolítsuk el.

3.A levágások sebeit kezeljük le faszénnel.

4.Helyezzük az új ültető közegbe a növényt, annyira mélyítsük bele, mint ahogy az előző edényben volt.

5.Nem kell agyonöntözni. Egy kevés meleg vízzel öntözzük meg, majd 1-2 hétre tegyük sötétebb helyre a növényt. Így az orchidea sokkal jobban fog alkalmazkodni az új helyéhez.

Forrás: tudasfaja.com

Hasonló hírek

Ötletek pici fürdőszobákhoz – ahol minden centi számít!

Edit

Az idei muslicainvázió maga a pokol! Szerencsére nekünk van megoldásunk, ami távol tartja őket az otthonodtól!

Mazsi

Mi az a shabby chic stílus?

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------