Hirmagazin.eu
Főoldal » Orbán Viktor: Valós félelmeket tükröz a migrációval szembeni magyar ellenállás
Belföldi hírek

Orbán Viktor: Valós félelmeket tükröz a migrációval szembeni magyar ellenállás

Az emberek úgy érzik migrációügyben Európában, hogy a népakarattal szemben valamit rájuk akarnak kényszeríteni – fogalmazott a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken kora reggel a miniszterelnök.

A szeptember egy ilyen hónap, a világ külügyminiszterei és miniszterelnökei időnként összegyűlnek New Yorkban – utalt a miniszterelnök az ENSZ-közgyűlés New Yorkban zajló ülésszakára és annak kísérőrendezvényeire, amelyen hazánk is képviselteti magát a külügyminiszter személyében. Az ehhez kapcsolódó felszólalások és beszédek Orbán Viktor szerint bizonyos szempontból az igazság pillanatai is.

A miniszterelnök ezek közül kettőt emelt ki, az egyik a brüsszeli bizottság migrációs ügyekért felelős tagjáé, Dimitrisz Avramopuloszé volt, a másik az Egyesült Államok elnökéé. Úgy fogalmazott: ezek a következő évekre is meghatározók lehetnek, egyúttal szándékbejelentéseknek is tekinthetők.

Avramopulosz „a mi alkalmazottunk”

Dimitrisz Avramopulosz ENSZ-ben tett kijelentésein – melyekben a görög biztos azonban New Yorkban úgy fogalmazott, hogy a migráció jó dolog, folytatni kell, betelepítési programot kell végrehajtani – a miniszterelnök, mint mondta, „már nem” háborodik fel, ugyanakkor a műsorban elmondta: „a görög ember” mégiscsak „a mi alkalmazottunk, mi fizetjük, tehát neki az volna a dolga mint az Európai Bizottság tagjának, hogy bennünket képviseljen”, és ha ez nem megy, akkor tartózkodjon az ilyesfajta kijelentésektől, amelyekre „senkitől nem volt felhatalmazása”.

Avramopulosznak tartózkodnia kellene attól, hogy az EU nevében nyilvánítson véleményt, mert ez egy súlyos demokráciaproblémát vet fel – fejtette ki.

Nem véletlen, hogy sokan vagyunk Európában, akik várjuk az európai uniós választásokat, hogy az ilyen embereknek végre útilaput kössünk a talpára – mondta. Kérdésre jelezte, hogy reményei szerint Federica Mogherini, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője szintén távozik májusban.

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió stúdiójában (Fotó: MTI/ Kovács Tamás)

Orbán: Az Egyesült Államokra nem úgy kell tekinteni, mint korábban

Donald Trump beszédét Orbán Viktor úgy kommentálta: az amerikai elnök „már egy jelenségként, egy ikonként” képvisel egy álláspontot. Korábban az látszódott – fejtette ki –, hogy az Egyesült Államok úgy tekint magára, mint a helyes élet bölcsek kövének birtokosára, és ezt rá akarja erőltetni a világra, benne Magyarországra is. Ezzel kapcsolatban úgy emlékezett vissza: Hillary Clinton korábbi amerikai külügyminiszterrel „annyit szenvedtem, hogy azt el sem tudom önnek mondani”.

Donald Trumpot hallgatva azonban az tűnik ki – folytatta –, hogy az amerikaiak ezt úgy élték meg, hogy ők vállaltak egy világjobbító szerepet, ami valójában ellentétes volt a saját nemzeti érdekeikkel.

A miniszterelnök szerint ennek kijelentése után az Egyesült Államokra nem úgy kell tekinteni, mint korábban, vagyis nem védekezni kell vele és az illetéktelen kulturális befolyásolási kísérleteivel szemben, hanem „megpróbálhatunk érdekalapon partneri viszonyt kialakítani”.

Nem könnyű terep az ENSZ

Orbán Viktor szerint migráció szempontjából „nem kedvező terep nekünk az ENSZ”, mert a világban a migránsokat kibocsátó országok vannak többségben, a világszervezetben pedig leképződik ez az arány, és „mi, akik ilyen európai bennszülöttek vagyunk, értelemszerűen kisebbségben vagyunk”.

Így az ENSZ-ben nem könnyű egyenes derékkal képviselni a magyar álláspontot, de szerencsére Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek ez nem okoz problémát – tette hozzá a kormányfő.

A migráció nem más, mint lakosságcsere

A kormányfő kifejtette: ma az EP-ben és az Európai Bizottságban is elsöprő többségben vannak a bevándorlást támogatók, akik „egyben komoly demokráciaproblémát is jelentenek”, hiszen olyasmit képviselnek, amit egyébként az európai emberek nem akarnak. Az európai emberek azt várják a vezetőiktől, hogy öntsenek tiszta vizet a pohárba, és mondják ki: helyesnek vagy rossz dolognak tartják a migrációt – jelentette ki Orbán Viktor.

Szerinte a döntő mondat az, hogy a migráció rossz dolog, az valójában lakosságcserét jelent.

„Egyre kevesebb európai ember születik, és egyre több idegent hoznak ide. Ez meg fogja változtatni a kultúránkat, és egy-két év elteltével nem ismerünk rá a saját falunkra, a saját városunkra, a saját országunkra és a saját kontinensünkre” – mondta.

Hozzátette: aki nem mondja ki, hogy a migráció rossz dolog, „ezért mi az emberek oldalán állunk”, az hiába akarja korlátozni a migrációt, nem tudja megnyerni az emberek bizalmát.

A magyar ellenállás nem alaptalan

A migrációval szembeni magyar ellenállás valódi félelmeket tükröz – fogalmazott, hozzátéve: vannak olyan európai országok, ahol a politikusok óvatosan mondanak ellent, és nem merik azt képviselni, amit az emberek gondolnak. De – jelentette ki – ez nem jellemző a magyar kormányra. Ha támadják Magyarországot, akkor megfelelő súlyú lesz a válasz – mondta.

Az emberek úgy érzik migrációügyben Európában, hogy a népakarattal szemben valamit rájuk akarnak kényszeríteni – emelte ki a miniszterelnök. Szerinte a nyugalom és a béke, a biztonság a fontos, ehhez pedig az kell, „hogy meg tudjuk védeni a saját álláspontunkat, én is szeretném, ha a bevándorlás kérdése dűlőre jutna végre az EU-ban, lezárhatnánk ezt a dolgot, azt mondhatnám a magyar asszonyoknak meg az érdeklődő közvéleménynek, hogy mostantól már semmilyen harcra nincsen szükség”.

Hozzátette: a bevándorlásellenes és a bevándorláspárti erők közötti „csata” még nem dőlt el. „Ki kell tartanunk, ezt a mérkőzést meg kell vívnunk, és májusban meg kell változtatnunk az európai politikát!” – szögezte le a műsorban.

Lesz nyugdíjprémium az idén is

A belpolitikára rátérve Orbán Viktor elmondta: a demográfia ügyében tervezett nemzeti konzultáció kérdéssorát péntek délután szeretné véglegesíteni.

Míg az EU-ban a demográfia a számok tudománya – ha „hiányoznak emberek, legyen helyettünk máshonnan”, Afrikából, Ázsiából –, addig Magyarországnak „nem számok kellenek, hanem magyar emberek” – fogalmazott, úgy folytatva, hogy a minél több gyermekhez család kell, ahhoz pedig egy édesanya és egy édesapa kell, „lehetőleg egy nő meg egy férfi”. A célnak azt nevezte, hogy minden tervezett gyermek megszülessen.

Elmondta: csütörtök délután Varga Mihály pénzügyminiszter azt a tájékoztatást adta neki, hogy a gazdasági adatokból teljesen egyértelmű: az év végén, novemberben, lesz nyugdíjprémium, a gazdasági növekedés ugyanis elérte azt a szintet, amely alapján ez megilleti a nyugdíjasokat.

A kormány célja az, hogy pénzügyi elismerést adjon a nyugdíjasoknak és egyúttal elegendő forrást is biztosítson a fiataloknak annak érdekében, hogy minél több gyerek szülessen – szögezte le a miniszterelnök, kiemelve, hogy egyensúlyban kell tartani az idősek iránti tiszteletet és a jövő iránti elkötelezettséget.

Az interjú itt teljes terjedelmében meghallgatható:

Orbán Viktor_ Valós félelmeket tükröz a migrációval szembeni magyar ellenállás _ hirado.hu

Szerző: hirado.hu
Forrás: MTI, M1

Hasonló hírek

Illegális bevándorlás – Tárki: nem nőtt, de továbbra is magas az idegenellenesek aránya

info

Kiürítik a röszkei hangárt

info

Hazaengedték a börtönből a Marian Cozma haláláért elítélt Sztojka Ivánt

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------