Hirmagazin.eu
Főoldal » Orbán Viktor válaszolt az EP elnökének: a magyar kormányt az igazságügyi miniszter képviseli
Belföldi hírek

Orbán Viktor válaszolt az EP elnökének: a magyar kormányt az igazságügyi miniszter képviseli

Levélben válaszolt Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Parlament elnökének, David Maria Sassolinak, aki meghívta a kormányfőt a testület Magyarországgal kapcsolatban zajló plenáris vitájára.

Orbán Viktor kifejtette, hogy jelenleg minden erejét és energiáját a járvány elleni védekezés köti le, így a magyar kormány képviseletében Varga Judit igazságügyért és európai uniós ügyekért felelős miniszter tud részt venni a vitában. A miniszterelnök arra is felhívta az EP-elnök figyelmét, hogy az Európai Tanács soros elnöksége képviseletében egy államtitkár lesz jelen.

Mindezek alapján Orbán Viktor levelében arra kérte az Európai Parlament elnökét, hogy biztosítsa a felszólalási lehetőséget Varga Judit miniszternek.

A magyar kormányfő levelét Varga Judit igazságügyi miniszter megosztotta a közösségi oldalán.

A levél előzménye, ahogyan arról az Infostart is beszámolt, hogy nem akar szót adni a magyar kormányt képviselő Varga Juditnak az Európai Parlament elnöke a Magyarországról tervezett EP-vitában.
Varga Judit igazságügyi miniszter levelet küldött az Európai Parlament elnökének, David Sassolinak, amelyben azt kéri, hogy felszólalhasson az EP szerdai vitájában, amely a magyarországi veszélyhelyzeti kormányzásról, a szabályozás állampolgárságot és az alapvető jogokat érintő hatásáról szól majd.

A május 11-i levélben, amely az Infostarthoz is eljutott, a magyar miniszter azzal érvel, hogy a szabályozást rengeteg megalapozatlan kritika érte az utóbbi hetekben, ahelyett, hogy tényekkel alátámasztott véleményeket fogalmaznának meg róla. Ezért a magyar kormánynak a vírushelyzetben értékes mennyiségű energiát kellett arra pazarolni, hogy válaszoljanak a megalapozatlan kritikákra.

Az EP-elnök David Sassoli nevében még hétfőn válaszoló Lorenzo Mannelli azt írta, hogy megvitatták a kérést, és az a döntés született, hogy elmondhatja a magyar kormány az érveit a parlamentben, de csak akkor, ha a helyszínen az állam- vagy a kormányfő képviseli. Ez az Infostart értesülése szerint nem így van, a szerdai vitában a többi résztvevő sem a legmagasabb szinten képviselteti magát: az Európai Bizottságtól az alelnök szólal majd fel, míg a Tanács nevében a soros elnök Horvátország Európa-ügyi minisztere lesz jelen Brüsszelben.

Kedden Varga Judit a Facebook-oldalán is ismertette a levélváltást, és megerősítette, hogy az Európai Parlament szocialista elnöke, David Sassoli hivatalos levélben utasította el, hogy akár személyesen, akár online bejelentkezés keretében felszólaljon a szerdai EP-vitában. Erre az elutasításra és a meghívásra reagált most Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Parlament elnökének, David Maria Sassolinak, hangsúlyozva, hogy a Magyarországról zajló plenáris vitában a magyar kormányt az igazságügyi miniszter képviseli.

Nyitókép: MTI/EPA/Patrick Seeger
infostart, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Eltűnt egy férfi a Dunában Ráckevénél

Mazsi

Frissítés: Erkölcsi kötelességük “végigvinni” a migrációellenes alkotmánymódosítást (Olvasd el és nézd meg!)

Géza

Szijjártó keményen visszaszólt

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------